Bulgaria Insurance

Най-нестандартните застраховки в света - част 2

date 12 Април, 2019

Сигурно знаете, че има туристически, здравни и имуществени застраховки, но знаехте ли, че има хора, застраховани от духове? В предходна статия ви показахме няколко доста чудати и нестандартни застраховки, ползвани по света, сега ще допълним този списък с още някои интересни факти, които ще ви изумят още повече.

Тяло за милиони

В света на шоубизнеса, известните личности често считат за нужно да направят застраховка на тялото си (или на части от него). Например, за Хайди Клум, един от най-скъпо платените модели в света,краката несъмнено са от огромно значение. Ето защо нейните са застраховани за сумата от 4 милиона долара. Легендарните футболисти Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо, съвсем логично, са застраховали най-ценното си оръжие - краката. Двете футболни звезди имат застраховки на стойност съответно 70 и 144 милиона долара.

Някои екшън звезди предпочитат да изпълняват каскадите и опасните сцени във филмите си сами. Актьорът Даниел Крейг например, застраховал цялото си тяло за 10 милиона долара,преди да се превъплъти в Джеймс Бонд.

Говорейки за актьори, чували ли сте израза „усмивка за милиони“? Америка Ферера, позната с ролята си на Грозната Бети, го олицетворява в буквалния смисъл.Подписвайки рекламен договор с актрисата, популярна марка паста за зъби решава да застрахова чаровната ѝ усмивка за 10 милиона долара.

Паранормални активности

Има застрахователни компании, които предлагат застраховка в случай на нападение от духове. От тази услуга се възползвал английски хотел, след като една вечер собственикът видял призрак. По въпросната полица застрахователите поемат ангажимент да изплатят 3 милиона долара на собствениците в случай, че техен служител или гост бъде физически наранен от призрак, докато е на територията на хотела.

В тази връзка Ви препоръчваме да направите проучване, преди да се отправите към планираната дестинация,а за още по-голяма сигурност си направете застраховка за пътуване.

Да уловиш чудовище или колко струва Неси?

Темата за чудовището от езерото Лох Нес предизвиква разнообразни емоции - от страх до възхищение. А има и хора, които са готови да се обзаложат, че то никога няма да бъде намерено. Английска компания, производител на уиски, предложила награда от 2 милиона долара за този, който успее да залови чудовището. С течение на времето притеснението, че това може да се случи се увеличило значително и от компанията решили да се застраховат. Била създадена специална застрахователна полица, според която парите на компанията ще бъдат възстановени в случай, че някой наистина им занесе Неси, но при едно условие - застрахователната компания да задържи чудовището.

Застраховка „почерпени“ гости

Тази застраховка е създадена специално за любителите на домашни купони в забавна компания. Тя покрива разходите на домакина в случай, че някой от гостите прекали с алкохола и нанесе щети върху имуществото или върху някой от другите гости.

Тъй като пийналите гости далеч не са единствения риск за вашия дом, ние препоръчваме да си осигурите спокойствие, като го застраховате.

Фатални смешки

Да вярваш в себе си е страхотно. Именно вярата в собствените умения кара британска комедийна трупа да се застрахова в случай, че по време на представление зрител умре от... смях. Въпреки тяхно опасение, ние смятаме, че смехът си остава най-доброто лекарство и на ваше място не бихме се поколебали да посетим комедийно шоу.

Колкото и странни да са тези застраховки, със сигурност притежателите им са значително по-спокойни заради това, че ги имат. За да осигурите същото спокойствие за себе си и близките си, можете да намерите застраховката, от която се нуждаете, при нас - лесно, бързо и онлайн

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555