Bulgaria Insurance

Повече за най-нестандартните застраховки в света

date 17 Юли, 2018

През последните години хората все повече търсят информация и се образоват на тема застраховане. И то не само за автомобила си, а за личната си сигурност и здраве. Знаете ли също така, че има много нестандартни застраховки, ползвани по цял свят? Очевидно хората се страхуват от различни неща и се стремят да си подсигурят защита и спокойствие.

Предвид периода на летните почивки, нашият екип се е опитал да ви подготви едно по-лежерно и интересно четиво за някои от най-странните застраховки, предлагани в света, които определено ще ви изненадат.   


И така…случвало ли се е да ви изоставят пред олтара?

Определено не е приятно булката или младоженецът да не се появят пред олтара в деня на сватбата. Както знаете, сватбеното тържество понякога е твърде скъпа инвестиция, най-вече за родителите, а и голям стрес и дискомфорт за изоставения. Затова в чужбина от доста време се предлага застраховка срещу изоставяне пред олтара. Важно условие в договора е събитието да е възникнало без намеса или вина от страна на застрахованото лице.

Едно от най-честите пожелания по време на сватбеното тържество е:Таз година булка, догодина люлка!“. Понякога се случва люлката да е двойна или тройна… Затова колегите англичани са измислили –   


Застраховка при раждане на близнаци

Новината, че чакаш дете, е прекрасна. Но понякога сварва хората неподготвени, като разберат, че броят е повече от един. Затова в Англия има специална застраховка при раждане на близнаци или тризнаци. Най-голям интерес към нея имат хората с подобни истории в рода.   


Напускане на служител при печалба от лотария

Представете си, че сте собственик на голяма компания и един от ключовите ви служители печели страхотна сума от лотарията. Независимо, че сте пред пускането на страхотен иновативен продукт, той напуска и ви поставя в проблемна ситуация. Налага се да търсите спешно нов член на екипа, в резултат на което пускането на продукта се забавя и компанията губи част от инвестициите. Ако имате подобен проблем, да знаете, че в Лондонско Сити се предлага застраховка при печалба от лотария, разработена специално за собствениците на фирмите, които са „засегнати“.   


Сигурност при отвличане от извънземни

От няколко години в Америка съществува застраховка срещу отвличане от извънземни. Сумата, която се плаща на година, е доста скромна, но вероятността да получиш обезщетение за нанесени щети, също бихме определили като минимална. Това е една от най-странните застраховки в света, но от компанията споделят, че вече са платили на двама свои клиенти, които са имали подобни инциденти. Изключително любопитно е как се доказва подобна случка.

Е, има още доста интересни и необичайни застрахователни решения, за които можем да разкажем, като например: застраховка за „Промяна в килограмите“, „Прераждане“, „Първа дупка за голф играчите“ и други. Всъщност човек може да се застрахова срещу каквото поиска.

Нашият екип не може да предложи толкова нестандартни продукти, но със сигурност сме на линия да предоставим релевантни застраховки, спрямо вашите нужди.

Например, ако обичате планината може да помислите за Туристическа застраховка за вас и семейството, ако сте заклети пътешественици – застраховка за Пътуване в чужбина, а ако сте домошари, перфектната опция е – Спокоен дом.


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555