Bulgaria Insurance

8 забавни, но реални туристически неволи

date 21 Март, 2019

Bulgaria Insurance

   

През февруари бяхме разумни и ти напомнихме за 5-те неща, за които да помислиш преди пътуване в чужбина, а през пролетния март решихме да те усмихнем. Ще ти разкажем за осем смешни, но напълно реални ситуации, случили се на туристи, които за щастие са имали застраховка.

  • По време на пътуване с круизен кораб пенсионер загубил изкуствените си зъби. При подаване на молба към застрахователната си компания, той определил инцидента като „загуба на багаж“.
  • Минути след пристигането си в алпийски курорт, скиорка установила, че количеството сняг е прекалено малко за каране на ски. Ето защо туристката изискала от застрахователите си обезщетение в размер на цената на предварително купените нови ски.
  • На почивка в Шри Ланка жена била ударена по главата от кокосов орех, докато релаксирала с книга на плажа. След инцидента, естествено, изискала пълно покриване на медицинските разходи.
  • Булка претърпяла огнен инцидент – мечтаната от нея сватба на Карибите била помрачена, след като роклята ѝ се подпалила случайно от допир с близкото барбекю. Младоженецът реагирал бързо и успял да я занесе до океана точно навреме, за да изгаси „пожара“. За щастие, дамата била предвидлива и имала предварителна застраховка на роклята.
  • По време на екскурзия в Атина млад британски турист се разсеял от гледката на група красиви гръцки момичета по бански, в резултат се ударил в автобусна спирка и счупил носа си. Застрахователната компания покрила лекарската помощ, която му била оказана.
  • Двама английски малчугани се опитали да предпазят видеокамерата на родителите си от крадци, докато семейството плува, като я заровят в пясъка. Били толкова старателни, че след като излезли от водата, не могли да си спомнят къде точно са я заровили. За щастие, застрахователите покрили разходите по безследно изчезналото плажно съкровище.
  • Австралийска туристка във Франция поискала да ѝ бъдат възстановени пълните пътни разходи, тъй като провалил се мимолетен романс развалил цялата ѝ ваканция.
  • След нападение от бълхи по време на почивка в Париж, на британска двойка ѝ се наложило да се прибере преждевременно. При разбор на щетите двамата решили, че трябва да изгорят всичките си дрехи. За съжаление, молбата им към застрахователната компания за възстановяване на разходите била отхвърлена.

За да се смеете спокойно на подобни нелепи ситуации, трябва да се чувствате защитени и сигурни. Преди пътуване задължително пригответе доброто си настроение и си направете застраховка при пътуване в чужбина.


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555