Bulgaria Insurance

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

date 6 Декември, 2022

Bulgaria Insurance

   

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отговор.    

Научихме ли се как да се лекуваме? Успяхме ли да разберем, кои са първите стъпки, които да предприемем при проява на симптоми на заболяване? Статистическите данни, на база проучване във всички европейски страни показват, че ние българите сме на първо място по предприемане на метода самолечение.

Експертите на нашата застрахователна компания предоставят съвети за най-важните стъпки, които всеки трябва да следва при появяване на първоначални симптоми на заболяване.


Консултирайте се с лекар. Не разчитайте на самолечението! В някои от случаите то се оказва предпоставка за последващи усложнения в здравословното състояние на човек.    

Много от нас все още изпитват притеснение от предстоящото посещение при лекар, но най-важно е именно то и при това – възможно най-скоро след като почувствате неразположение. Медицината също се развива дигитално и вече бихте могли да се възползвате от прегледи оналйн – без необходимост от посещение при лекар в медицинско заведение. При сключване на допълнителна здравна застраховка от България Иншурънс, ние ще съдействаме със запазване и организиране на час за преглед при конкретен специалист.      

Втората много важна предпоставка е поставяне на правилната диагноза.   

Такава можете да получите от лекар специалист. Бъдете сигурни, че с поставянето на правилна диагноза сте наполовина излекувани. Много е важно да сте сигурни в специалиста, на когото сте се доверили. Ние в Застрахователна Компания България Иншурънс, гарантираме достъп до реномирани лечебни заведения и висококвалифицирани медицински специалисти на територията на цялата страна. В случай, че Ви бъдат назначени изследвания – заедно ще организираме извършването им в удобно за вас лечебно заведение.      

На трето място е назначаването на лечение, с което вашето здравословно състояние да бъде стабилизирано.   

Лечението се назначава спрямо хода на заболяването. Много важна е преценката на състоянието на пациента – дали се касае за вирусно или бактериално заболяване. Обикновено назначаването на лечение при вирусно заболяване включва противовирусен препарат, който да повлияе състоянието. Заедно с него се предписват допълнителни медикаменти, които да подействат при необходимост от намаляване на повишена температура и за засилване на имунната система. При установяване на бактериална инфекция е необходимо назначаването на антибиотик, който да повлияе на инфекцията. Не забравяйте, че дори да се наложи болнично лечение, ние от България Иншурънс сме винаги до вас.

Голям брой от нашите корпоративни клиенти избират да заложат на комплексните здравни грижи при сключване на застраховка България Здраве. Достъпът до онлайн консултации с лекари специалисти , програмата за подпомагане на служители (ЕАР) , дигитализирането на услуги свързани с обслужването на застрахованите лица са само малка част от това, което Застрахователна Компания България Иншурънс предлага на своите клиенти.


Разчитайте на още полезни съвети от нашите експерти и в следващите ни публикации.

Благодарим Ви че сте с нас!


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555