Bulgaria Insurance

Топ 5 дестинации за лято 2019

date 14 Май, 2019

И замириса на море...

До лятото не остана много време и сигурно много от вас вече планират лятната почивка. Дали ще е плаж, планина, живописно село или пътуване в непозната страна – всеки мечтае за момента, в който ще стегне багажа и се впусне в приключение. За да помогнем в избора, подготвихме специално за вас петте най-актуални европейски дестинации за това лято.

Сардиния, Италия

Сардиния е остров в Средиземно море, вторият по големина след Сицилия и е автономна област в Италия. Климатът на острова е субтропичен-средиземноморски, а периодът, в който можете да се възползвате от активна морска почивка на живописното сардинско крайбрежие, е от май до ноември. Тази прекрасна дестинация ще ви впечатли с красиви плажове, невероятна природа и много исторически забележителности. Красотата и ароматът, носещ се от мандариновите и маслиновите дръвчета, съчетани с луксозните хотели и богатата култура на острова, превръщат Сардиния в една от най-желаните туристически дестинации. Подходящ избор за любителите на гмуркането, виното и дългите дни на плажа.

Bulgaria Insurance

   

Будапеща, Унгария

Будапеща е град с особен чар и много лица. Столицата на Унгария в действителност е обединение от три града – Пеща и Буда (и Обуда, околността на Буда), които стават един град в далечната 1873 г. Разположен на двата бряга на река Дунав, този величествен град ще ви очарова с архитектура, история и живописни гледки. Освен това, Будапеща е известен със спа комплексите си – идеалният вариант за отпускаща почивка, съчетаваща туризъм и релакс. А... ако искате да се насладите на подбрана селекция унгарски вина, винената пещера „Фауст“ в района на двореца Буда е може би най-доброто място. 

Bulgaria Insurance

   

Лисабон, Португалия

Цветен, мултикултурен, различен – такъв е Лисабон. Столицата на Португалия привлича милиони туристи всяка година заради уникалното съчетание от природа, богато разнообразие от забележителности и ярък нощен живот. В близост са и великолепните замъци на Синтра, както и кулата Белем, от където са потегляли корабите за Новия свят - интригуваща приказка за отминали векове, която ще ви потопи в епохата на мореплавателите-откриватели и ерата на Великите географски открития. Лисабон предлага на своите посетители палитра от преживявания, интересна кухня и завладяващи емоции. 

Bulgaria Insurance

   

Дубровник, Хърватия

Не е трудно да се влюбиш в Адриатическото бижу – Дубровник, един от най-добре запазените средновековни градове в Европа. Без значение дали искате да се излежавате на плажа, да разглеждате забележителности, да плавате или да се разходите из Стария град, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, докосвайки се до магията на историята, изкуството, и архитектурата – това е мястото. Дубровник очарова със съвършено съчетание между автентичността и духа на старите времена и модерното съвремие,а от 1979 г. старият град е част от Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Bulgaria Insurance

   

Рейкявик, Исландия

Кой каза, че през лятото трябва да се ходи на юг? Това е и най-подходящият сезон да посетите и северните държави като Исландия и най-северната столица в Европа – Рейкявик. Градът е възхитително съчетание между старинното и модерното, между викинга и офис мениджъра, въпреки че не е ясно къде свършва едното и къде започва другото.Предлага всички модерни удобства, които можете да очаквате, но в съчетание с дива, приканяща природа, на която можете да се наслаждавате от някой горещ гейзер. Най-подходящият период за посещение от юни до август.

Bulgaria Insurance

   

Без значение на къде ще ви отвее вятърът това лято, нека то бъде незабравимо и изпълнено с положителни емоции. За тази цел е добре да си осигурите застраховка при пътуване в чужбина, за да не се притеснявате от неочаквани неприятности. Ако пък оставяте жилището си без надзор, ви препоръчваме да комбинирате застраховката си за пътуване с такава за дома. По този начин ще можете да се насладите спокойно на красотите и преживяванията от така заслужената почивката.


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555