Bulgaria Insurance

Какво се случва, ако заредят автомобилът ни с грешното гориво

date 17 Септември, 2021

Вероятно ще Ви прозвучи като виц, и все пак е част от ежедневието. Със сигурност сте чували подобни случки, разказани цветисто и с чувство за хумор: „Един приятел си сипа бензин в дизеловия автомобил ... имало около 15 л нафта в резервоара, на бензиностанцията му долял около 50 л бензин. Усетил се и ми звъни да го дръпна до сервиза, за да му източат всичко от резервоара … Викам му – да беше блондинка, да разбера, пък ти си мъж със стабилен шофьорски опит! Та голям смях падна след това…“

Встрани от шегата, в тази ситуация може да попадне всеки един от нас. Да сипеш неподходящо гориво в колата се случва не само в България. Случва се по цял свят. Дали ние самите го зареждаме, дали при неволното разсейване от страна на служителя на бензиностанцията. И в резервоара на любимия ни автомобил вече имаме грешното гориво.

За съжаление малко производители предпазват своите клиенти от неправилно зареждане чрез защита в тръбата срещу грешния пистолет и срещу негативните последици. Най-малката от тях е двигателят да спре, чувствителната инжекционна система да претърпи скъпо увреждане, да се стигне до преждевременно износване на компоненти и още много други проблеми. В подобни случаи ремонтните разходи могат да струват няколко хиляди, в зависимост от колата.

Предвид мащабите и честотата на този проблем, ние от България Иншурънс разработихме специално покритие по застраховка Каско Gold - клауза Premium. То предоставя застрахователна защита срещу настъпили вреди при зареждане на грешно гориво от служител на бензиностанция.

Bulgaria Insurance

   

Ето как нашите клиенти могат да предотвратят скъпи повреди при подобни случки:

  • В момента, в който откриете грешката, спрете зареждането от служителя на бензиностанцията.
  • Не включвайте подаването на контакт. Дори малки количества от грешното гориво могат да доведат до повреди в горивната система и двигателя.
  • Ако вече сте потеглили и се усетите по време на движение, спрете при първа възможност и изключете двигателя.
  • При настъпване на събитие по този риск, е необходимо веднага да се свържете с нашия Център за обслужване на клиенти на 0700 13 555 и да кажете номера на вашата застрахователна полица*. След изпълнение на подадените инструкции от нашите координатори, ние ще организираме репатрирането на автомобила Ви до специализиран автосервиз, където ще бъдат извършени необходимите ремонтни дейности по отстраняване на повредата.
  • Съществен елемент е да съхранявате всички необходими документи: касови бележки за зареждане с погрешно гориво, данъчна фактура, ако е била издадена,

  Нашите експерти са на разположение при въпроси или необходимост от допълнителна информация. С Каско Gold на България Инщурънс може без притеснение своевременно да извършите необходимите ремонтни дейности за възстановяване на Вашия автомобил, без да притеснявате за бъдещи последствия.

  *Покритието важи при сключена застраховка Каско Gold - клауза Premium


  Вижте още...

  Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

  6 Декември, 2022

  Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

  Прочети още

  Сигурност и спокойствие по време на учебната година

  9 Септември, 2022

  Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

  Прочети още
  Login Search call EN
  Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
  24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555