Bulgaria Insurance

Какво e лято без ваканция?

date 30 Юли, 2021

Голяма част от ограниченията за пътуване най-после отпаднаха. Иска ни се отново да се отправим към любимите летни дестинации извън България. Иска ни се да се отдадем макар и за малко на усещането за безгрижие, да се насладим на приказните залези и споделените мигове с най-близките хора. След като миналата година ни се наложи да отменим пътуванията си, то много от нас тази година ще могат да наваксат с всичко пропуснато.

И така, организираме пътуването, стягаме багажа, подготвяме се, и сега остана една не-толкова забавна, и в същото време полезна част – да си вземем застраховка.

Кои са двете най-полезни застраховки, когато планираме почивка в чужбина? Трябват ли ни наистина?

По принцип нагласата е, че всяка почивка носи със себе си приятни емоции и вълнуващи преживявания. Има случаи, в които тя може да е съпътствана от непредвидими събития: отмяна на пътуването по здравословни, служебни или семейни причини, неочаквана злополука или здравословен проблем по време на ваканцията, изгубен багаж, и други. Налагат се непредвидени разходи, които много често могат да бъдат значителни. Те създават грижи, неудобства, и при по-големи размери – финансови затруднения.

Препоръчваме, още при планиране и организиране на пътуването, да помислите за сключване на застраховка „Отмяна при пътуване“. В някои случаи финансовите загуби могат да са съизмерими с пълната цена на пътуването. Застраховка при отмяна на пътуване ще ви помогне да възстановите средствата за заплатени и неизползвани услуги, към момента на настъпване на застрахователното събитие, произтичащо от факта, че вие или ваш близък внезапно се разболеете тежко.

Другата, препоръчана от нас, застраховка е „Помощ при пътуване в чужбина“. Тя е един от най-малките разходи, свързани с едно пътуване, и същевременно - от най-смислените. Разболяване по време на престой в чужбина би могло да ви излезе доста скъпо без подходяща застраховка при пътуване. Какво бихте казали за нещо сравнително тривиално за ежедневието, като лечение на абсцес на зъба или счупена ръка? У дома всичко е някак просто и ясно. Както знаем, разходите за медицински услуги в чужбина са доста скъпи. От друга страна, загубата или кражбата на любимия куфар също е много неприятна случка. Тя помрачава почивката. Потребността от правна помощ при инцидент също не е за подценяване.   

На фона на всички тези евентуални събития си струва да платим 7-8 лв. за застраховка при едноседмична ваканция в чужбина срещу покритие от 5 000 евро за медицински разходи. Ако сте склонни да отделите още няколко евра ще получите и допълнителни покрития, като “Кражба, загуба или забавяне на багаж”, „Правна помощ“ и т.н. Със застраховката върви и 24-часова помощ на български език, която ще ни осигури съвети и насоки какво да правите в конкретна непредвидена ситуация, независимо колко е часа и къде по света се намирате.

Всички тези събития са напълно възможни, но ако имате подходящите застраховки, ще намалите до минимум разходите, свързани с неприятните инциденти и ще си осигурите спокойствие и пълноценен отдих. А от нас – прерасна ваканция и много настроение!

Важен съвет: Моля, обърнете внимание на съществуващите ограничения за пътуване и карантинните правила при пътуване в чужбина преди да потеглите на мечтаната ваканция.
   
Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555