Bulgaria Insurance

Какво се случва, ако увредят автомобилът ни на автомивка

date 28 Октомври, 2021

Често казваме, че колата е само средство за придвижване и голямо удобство особено в студените дни. За „влюбените“ в автомобила това не важи! Той е почти пълноправен член на семейството. Понякога е на по-голяма почит и от кучето. Поддръжката на външния му вид не е свързана единствено с добрия изглед – това е въпрос на престиж, комфорт и безопасност.

Ръчното измиване на автомобила е за предпочитане. И все пак, колко от нас имат време за това? Отговорът е един: малко. И така: почистването на колата на автомивка е една от най-приемливите алтернативи. Пиеш едно кафе, докато момчетата с гъба и шампоан действат безотказно.

Този тип почистване понякога крие и доста неприятни изживявания … Със сигурност ви се е случвало, взимайки любимата кола от автомивката да установите, че е свалена боя на някоя от вратите, напукан кит по предния капак или броня, и още какво ли не!

В някоя от тези ситуации е попадал почти всеки от нас. За съжаление, в тези случаи ще се наложат ремонтни разходи. Те изискат отделянето на една не малка сума от месечния бюджет, в зависимост от колата.

Предвид честотата на този проблем, и в услуга на нашите клиенти, ние от България Иншурънс разработихме специално покритие по застраховка Каско Gold - клауза Premium. То предоставя застрахователна защита срещу настъпили вреди при използване на услуга „Автомивка“.

Ето как клиентите ни могат да се възползват от застраховката за отстраняване на повредите при подобни случки:

  • В момента, в който откриете щетата по автомобила, е необходимо да изискате изготвяне на протокол, издаден от представляващия обекта, подписан от служителя и Вас като застраховано лице.
  • В случай, че такъв не може да бъде издаден, следва да има писмени обяснения от двама свидетели-очевидци на събитието и служителя, или други доказателства за събитието (например видеозаписи).
  • При настъпване на събитие по този риск, е необходимо най-късно до 5 (пет) работни дни, считано от деня на събитието, да попълните уведомление за застрахователното събитие, където да дадете пълна и достоверна информация за обстоятелствата, при които е настъпило събитието и да опише конкретните щети.
  • Необходимо е да запазите Вашия автомобил във вида му непосредствено след увреждането, като съхраните всички части и детайли, и да го представите за оглед от нашите експерти.
  • Съществен елемент е да съхранявате всички необходими документи: касови бележки за ползване на услуга Автомивка, данъчна фактура, ако е била издадена, протокол и др.

   Нашите експерти са на разположение при въпроси или необходимост от допълнителна информация. С Каско Gold на България Иншурънс може своевременно да извършите необходимите ремонтни дейности за възстановяване на Вашия автомобил, без да притеснявате за бъдещи последствия.

   *Покритието важи при сключена застраховка Каско Gold - клауза Premium   

   Bulgaria Insurance

   Вижте още...

   Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

   6 Декември, 2022

   Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

   Прочети още

   Сигурност и спокойствие по време на учебната година

   9 Септември, 2022

   Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

   Прочети още
   Login Search call EN
   Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
   24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555