Bulgaria Insurance

Лятното пътуване - само на един PCR тест разстояние

date 15 Юни, 2021

   

Говорим често за застраховки при пътуване. Защо ли?   

А дали е така … Лятото плавно навлиза в ежедневието, отпускарското настроение не ни липсва, мечтаем отново да пътуваме до любимите си ваканционни места. И все по-често тези дни си задаваме въпроса: „Ще имам ли едно сравнително нормално лято след преживеният пореден трети локдаун?“

Макар че рестрикциите за пътуване в глобален мащаб започват постепенно да се отменят или поне облекчават, за съжаление все още има голяма неяснота около това докъде можем да пътуваме след COVID-19 пандемията, дали е необходимо да си правим PCR тест, както и дали сме длъжни да спазваме карантина като пристигнем там или пък като се завърнем в България.

В Европа от 1-ви юли т.г. ще може да се пътува безпрепятствено благодарение на дигиталния имунизационен сертификат. Освен информация за ваксините, той ще съдържа и данни за проведени тестове или доказателство за прекарано заболяване от COVID-19, които също дават право на безпроблемно пътуване из Стария континент.

Ако решим да почиваме или пътуваме извън България през лятото на 2021, е добре преди това се запознаем с актуалните изисквания и ограничения за пътуване на български граждани до определени страни.

Bulgaria Insurance

Ето някои официални и надеждни източници на информация, които e добре да посетим преди да направим резервация за нашата почивка или пътуване в летния сезон:

  • Преди всичко сайтът на Министерство на Външните Работи (МВнР) е важен канал на информация за пътуващите, който трябва да проверим преди да се отправим към чужбина.В него можем да проверим конкретната информация относно COVID-19 за всяка една държава, както и най-актуалните ограничения и препоръки за българските граждани.
  • Също така Европейската комисия се опива да отговори на всички въпроси по възможно най-лесния и интерактивен начин чрез своята платформа Re-Open EU.Платформата осигурява в реално време информация за всяка една държава относно граничния контрол, наличните транспортни средства, практическа информация относно ограничения при пътуване, както и сведения за безопасността и здравето на пътуващите.
  • За всички ограничения на отделните държави в света е добре да се информирате и от секцията Travel Center към IATA. Това улеснява много пътешествениците при плануване на пътуване до държави извън Европа, за които информацията е по-оскъдна.
  • И не на последно място е препоръчително да имате валидна застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“, особено ако сте си организирали индивидуално пътуването.

Знаем колко важни са спокойствието и сигурността, особено напоследък – наслаждавайте се, забавлявайте се, бъдете възможно най-безгрижни със застраховка за пътуване за цялото ти семейство.


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555