Bulgaria Insurance

Застрахователни събития, които са „малко вероятни“, но с големи последствия

date 2 Септември, 2020

Имуществената застраховка за дома е един от най-често търсените продукти в портфолиото на нашата компания. Много потребители вече са на мнение, че със защитата на дома и вещите, на техниката и дълготрайните активи не трябва се правят компромиси. Това е и причината застраховките за дома да стават все по-популярни през последните няколко години. Собствениците на жилища осъзнават бавно, но сигурно, че домът им трябва да бъде застрахован и защитен срещу всякакви непредвидени инциденти. В стандартните пакети се включват събития като пожари и природни бедствия, проблеми с техниката, предизвикани от захранването, наводнения и други щети, резултат от действия на съседи.

Разбира се, всеки има вещи, на които държи и във всеки дом има „предвидими“ потенциални опасности. Интересни факти, които могат да възбудят въображението и ще ви накарат да се вгледате внимателно в полицата си през смях.    

Представете си как вашето, обзаведено по супермодерен начин жилище е обитавано от любимо куче, коте или друг пъргав домашен любимец, който се побира в две шепи. Това любимо и крехко създание е в състояние да активира сензори, с което да предизвика сериозни щети в дома – наводнение, пожар. Нещо повече – представете си какво може да се случи, ако се докопа до екрана на смарт устройството, с което управлявате половината дом. Добре е, когато сключвате застраховка, да се допитате до вашия застраховател дали предизвикани бедствия от този тип се покриват от застраховката.

Bulgaria Insurance

   

Купили сте селска къща - мечта, която отговаря на всички ваши изисквания. Построена от естествени материали – дърво, тухла, камък. Имотът е във великолепна кондиция, огледан от експерти и силно препоръчан. Подреждате и палите камината, радвате се на живота, каните приятели на барбекю. И така няколко години, докато в един миг половината къща се срутва в резултат от проядена от дървояд носеща греда. Оказва се, че дълго време сте пренебрегвали един шум, който е звучал дори романтично, както и сипещ се от гредата от време на време фин прашец. Въпросът е: дали настъпилото събитие е в полицата, или е резултат от немарливост от страна на собственика. Свържете се с вашия застраховател за повече информация.

Аналогичен случай е налице и при повреда на покрив като резултат от благосклонността на собствениците към пернатите обитатели на сградата. Дълго време в улуците, под керемидите или в други кухини на подпокривното пространство са свивали гнезда врабчета, които са повредили покрива. И… разбира се той протича при поредния проливен дъжд. Проблемът в случая не е в бурята или природното бедствие, а в умилението, с което собственикът на имота се отнася към пернатите квартиранти.

Множество подобни случаи могат да се изброят – за градски и селски имоти.

Не пропускайте факта, че най-малко вероятното събитие може да настъпи. Огледайте се в дома си и погледнете колко малко вероятни „бедствия“ надничат от ъгъла. Благодарение на правилното застрахователно покритие дори и най-странните събития могат да имат щастлив край…

Свържете се с нас за професионален съвет и оферта.


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555