Bulgaria Insurance

5 неща, за които да помислиш преди пътуване в чужбина

date 7 Февруари, 2019

Най-накрая си направил резервацията, за която мечтаеш толкова времe? Или организираш семейна почивка? А може би отиваш на важно бизнес пътуване? Без значение каква е причината за пътуването, има неща, за които е добре да си подготвен.

Подготвили сме 5 практични съвета, за по-леко, безпроблемно и приятно пътуване в чужбина:

  • Провери какво ще бъде времето   

Когато човек отива на ново място, някои особености на климата могат да го изненадат. Проверката на температурите и вероятността за валежи невинаги е достатъчна. В зависимост от това на каква географска ширина се намира дестинацията и какви са спецификите на релефа, различни фактори, като влажност и ветрове, могат изцяло да променят усещането за температурата. Проучи внимателно тези подробности, преди да подготвиш багажа, за да си подходящо екипиран.

  • Обади се в банката, чиито услуги ползваш

Провери дали ползваните от теб карти имат покритие в държавите, които ще посетиш. Попитай дали кредитната или дебитната карта ти дава възможност да правиш плащания в чужбина. Последното нещо, което би искал, е да се окажеш без пари в непозната страна или банката да регистрира подозрителна дейност по картата и да изгубиш достъп до парите си. 

Когато човек е на път, се случват всякакви непредвидени ситуации, но ти можеш да си подготвен за тях. Срещу скромната сума от няколко лева, тя ще покрие разходите на теб, и близките ти, в случаи на внезапно заболяване или претърпяна злополука, болничен престой, спешна дентална помощ или дори кражба на багаж. Заявява се лесно и бързо, дори онлайн. Не разчитай на случайността и на късмета, а си осигури спокойно пребиваване.

  • Носи резервен документ за самоличност

Дори в държавата, в която отиваш да нямаш нужда от международен паспорт, задължително вземи резервен документ за самоличност, който да ползваш в случай на нужда. Добре е той да не е при останалите документи. Ако не разполагаш с паспорт или шофьорска книжка, сканирай личната си карта, резервациите и застраховката, и ги изпрати на собствения си имейл. По този начин ще си спокоен, че имаш съхранена информацията за пътуването.  

  • Подготви дома си деня преди пътуването      

Това е особено важно при по-дълги пътувания. Уведоми някой близък и му остави ключ от жилището: дали, за да полива цветята, да реагира при нужда или просто да имаш резервен ключ в случай, че твоят се окаже изгубен. Извади от хладилника всички продукти с по-кратък срок на годност, измий всички чинии и почисти кухнята, за да не се привличат нежелани вредители. Изключи всички електроуреди и ги извади от контактите.

Да не забравим най-важното: винаги носете със себе си…доброто си настроение! Лек път от екипа на България Иншурънс!


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555