Bulgaria Insurance

Три от най-честите злополуки по света

date 21 Ноември, 2018

Ако някога сте се блъскали в стъклена витрина или сте се подхлъзвали на мокри плочки, може да се припознаете в следните случки. Не е нужно много време, за да станем жертва на злополука и много често можем да бъдем наранени, дори от най-дребните неща.

Прочетете за някои от най-често срещаните злополуки и си вземете поука, по какъв начин да избегнете бъдещи наранявания.

Ски ваканцията

Планирането на ски ваканции вече започна! Повечето хора обаче разчитат, че нищо няма да им се случи, докато карат ски в планината. Истината е, че злополуки се случват всеки ден, особено при зимните спортове! Примерите за нелепи инциденти са много и, в повечето случаи, ситуациите са трудно предвидими. Ще се чувствате в пъти по-спокойно, ако знаете, че разходите за оказване на спешна медицинска помощ, са вече покрити от направената застраховка.

Противно на всеобщото вярване, че домът е безопасно място, инцидентите в домашни условия са много по-вероятни, отколкото в офиса или по пътищата. Всяка година хиляди хора се нараняват, в резултат на различни инциденти у дома.

Електрическите уреди – приятели или врагове?

Пресите за изправяне на коса безспорно се използват ежеседмично, ако не и ежедневно. Един от многото примери за злополуки е момиче, което получава висока степен изгаряне, опитвайки се да държи пресата с уста. Може би това не е най-често срещаният инцидент с електрически уред в домашни условия, но последствията не са за подценяване. Решението не е да спрете да ползвате всички уреди у дома, а да си направите застраховка при злополуки.

Подът не винаги е гладък

Паданията са най-често срещаните причини за телесни наранявания. Много от тях включват стълби, прозорци, дори и други обекти. Има обаче някои хора, които могат да се окажат паднали по лице на земята, без да е имало привидна опасност. Един младеж посетил личния си лекар със силно изкълчен глезен, само за да падне пред лекарския кабинет и да счупи китката си! Понякога подът, който изглежда измамно гладък, може да бъде толкова опасен, колкото и карането на кънки на леда.

Злополуките стават навсякъде около нас! Не винаги можем да ги предвидим, но можем да сме подготвени. Експертите на Застрахователна компания България Иншурънс Ви съветват да обърнете внимание и съответно, да вземете подходящи мерки за безопасност. За Ваше допълнително спокойствие отделете само няколко минути за лична оферта за застраховка „Злополука“, като изпратите запитване към екипа на Застрахователна компания България Иншурънс.

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555