Bulgaria Insurance

Предимства на терапевтичните методи при здравословен проблем

date 22 Февруари, 2021

В повечето случаи, когато не се чувстваме добре здравословно, свързваме неразположението си с нарушаване на ритъма на ежедневието – откъсване от работа, от срещи с близки и приятели, от любимо занимание. За щастие, повечето болести минават и заминават за няколко дни. И забравяме за тях. Въпроси като: дали сме изцяло излекувани, има ли дребни неразположения, които преди не сме усещали, почти не си задаваме. Бързаме да наваксаме това, което сме пропуснали.

През последните две години в ЗК България Иншурънс наблюдаваме тенденция за ръст при ползването на някои от покритията по здравните застраховки, които обуславят нарастващото значение на физиотерапията и рехабилитацията. Търсенето на този тип терапевтични дейности от наши клиенти отбелязва ръст от 6,6% през 2020 спрямо предходната година. Експертите ни отчитат това нарастване, като ефект от напрегнатия и заседнал начин на живот, лошите хранителни навици, преминаването към работа от вкъщи поради настъпилата пандемична обстановка и, като цяло, от липсата на физическите упражнения.

На всеки от нас се е случвало да има усещането, че нещо не е съвсем наред със здравето ни, макар че се опитваме да не му обръщаме внимание. Това е незабележим намек, че тялото ни има нужда от още време, за да започне отново да ни служи. Появата на бърза умора, болки в гърба, раменете, врата, ставите и на места, на които допреди месеци не сме имали никакви оплаквания, са често срещани признаци. Именно тук идва последващият етап на лечение: прилагане на методите на физиотерапия и рехабилитация, които ефикасно повлияват заболявания от почти всички медицински области, а често се прилагат и при състояния, в които човек е видимо „здрав“.

За пълно възстановяване при много от случаите имаме нужда от допълнителна терапия към лечението. Физиотерапевтичните и рехабилитационни процедури са чудесно решение. Те връщат организма на човека към нормално функциониране. Факт е, че много от лекарите започнаха да насочват към лечение чрез рехабилитация или физиотерапия. Те дават траен ефект, вместо временното облекчаване чрез медикаменти. Важно обстоятелство е и това, че комплексното физикално лечение и рехабилитация за повлияване на болката намалява средно с 42 дни отсъствията ни от работа за една година.

Грижата за здравето на клиентите ни включва и обезпечаването на надеждни медицински грижи и възможности за ползване на широк спектър от терапевтични процедури. Чрез здравната ни застраховка „БългарияЗдраве“ те могат да се възползват от електротерапия, светлинна терапия, ултразвукова терапия, кинезитерапия, хидротерапия, балнеотерапия, калолечение, инхалационна терапия, кинезиотейпинг, масаж и други. Посочените терапии се прилагат поотделно или съчетани в процедурата с оглед на заболяването, моментното състояние и индивидуалните нужди. Клиентите ни по „Здравебез граници“ могат да се възползват от процедури по физикална и мануална терапия, лечение чрез хомеопатия, акупунктура и остеопатия, за подобряване на здравословното си състояние.

В отговор на новите реалности за по-бързото и ефективно възстановяване след проведено болнично лечение на коронавирусна инфекция, клиентите ни по здравна застраховка Health Protect+ могат при необходимост допълнително да се възползват и от санаториално лечение. Подобно лечение би спомогнало за освобождаване на белите дробове от застоялите секрети и улесняване на дишането, както и да минимизира задъхването при изкачване на стълби например.

Това, което всички ние осъзнахме през изминалата година бе, че в края на деня няма нищо по-важно от живота и здравето ни. Основна грижа на екипа на България Иншурънс е предлагането на цялостни ефикасни решения и съдействие на клиентите ни при необходимост от качествено и комплексно лечение при възникнали здравословни проблеми.

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555