Bulgaria Insurance

Великденски празници с настроение

date 21 Април, 2022

Великден е нова възможност да творите с най-малките и да поглезите небцето си. Със сигурност за приготовленията на празника най-много се радват децата. Кое от тях не очаква с нетърпение да оцветят великденските сладки и да боядисат различни пъстри яйца.


В настъпващите празнични дни ни предстои идеалното време за нашата „артистична жилка”. Шарени яйца, козунаци и цялото семейство заедно... За да ви помогнем да започнете вашите великденски творения, ние сме събрали няколко лесни и бързи идеи за вас, без да нарушаваме семейния бюджет.

Малки „кошнички“ за шарените яйца

Използваме картонената ролка на тоалетната хартия, блокче цветна хартия, темперни бои, ножица и лепило. 

Инструкции: Разрежете единия край на ролката на 4 части и ги сгънете навътре и ги залепете заедно. Това създава дъното на „кошничката“. Горната страна на ролката може да бъде оформена и боядисана като морава или дръжката да бъде залепена към основата, за да се създаде симпатична кошница.

Великденски заек

Всичко, от което се нуждаем, е картонената ролка на тоалетната хартия, малко колажна хартия и картон, ножици и лепило.   

Инструкции: Изрежете дълги заешки уши и лапи от картон. Да не забравяме мустаците, носа, очите и зъбите. Увийте картонена ролка с колажна хартия и нарисувайте или залепете върху нея мустаци, муцуна, очи и зъби, изрязани от картон или хартия. В горната част залепете ушите, а отдолу лапичките и зайчето е готово за Великден.

Великденски лакомства

Приготвянето на козуначен венец, който служи за основа за великденските яйца, също е лесно за децата. Необходими съставки: 500 гр. брашно, 150 мл. мляко, 1/2 кубче мая, 50 гр. захар, 200 гр. масло, лимон, 5 яйца и 1 канела.   

Начин на приготвяне: Смесете половината мляко с натрошената мая, добавете супена лъжица захар и супена лъжица брашно. Разбъркайте всичко и оставете да втаса. Следва смесване на четири яйца, един белтък, канела, захар и настъргана лимонова кора. Накрая добавете втасалата мая и останалото мляко. Замесете тестото възможно най-плътно и го поставете на топло място да втаса. След това тестото се замесва отново и се оформя венец, който се намазва с жълтък. Печете около 45 минути, докато венецът стане златисто кафяв.

А за вашите спокойни празници ще се погрижим ние. Разбира се, нe можем да застраховаме великденските ви яйца срещу счупване, но можем да защитим онова, което е важно за вас! Възползвайте се от нашите предложения за защита на дома и имуществото ви срещу непредвидени събития.  

Светли празници и много настроение!

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555