Bulgaria Insurance

Планина или море - застраховай своето спокойствие

date 16 Май, 2022

България предлага всичко за нашата незабравима екскурзия, почивка или ваканция - oт екстремни забавления, до спокойни мигове сред красотата на природата.

Пролетта е вече при нас – богата на слънчеви лъчи и настроение. Домът, нашата защитена крепост, отеснява и се стремим да сме повече навън. Времето, независимо от пролетните изненади, е подходящо за разходки, туристически обиколки или кратки пътувания с приятели. Подходящо е и за по-сериозни преходи, изкачване на високи планински върхове и нови приключения през почивните дни.

Когато планираме своето пътешествие, е добре да помислим за всички събития, които могат да се случат изненадващо по време на пътуване: инцидент, спешен медицински случай, кражба или загуба на багаж, необходимост от издирвателни или спасителни действия и още много други непредвидени обстоятелства.

Разбира се, сключването на застраховка не е задължително, и все пак някои от туристическите маршрути са потенциално опасни. Това може да доведе до неприятни последици в случай на инцидент – както до физическите увреждания, така и до непредвидени финансови разходи. Само миг невнимание, и дори на пръв поглед невинни наранявания като крампа на мускул или навехнат глезен, могат бързо да доведат до сериозни травми и да станат опасни за живота.

В тази връзка, особено любителите на планинските преходи и излети, трябва да знаят, че у нас планинското спасяване е платено - самостоятелно или като част от туристическата застраховка. В случай на инцидент, разходите за транспортиране и лечение могат да станат доста високи. Ако счупите крак цената на спасителната акция може да възлезе към 7 хил. лв. Дори с най-ниския избран лимит е голяма вероятността, ако не цялата сума за спасителната акция, то поне три четвърти, да бъдат покрити от застраховката.

Други предимства на застраховката са гъвкавост при избор на покритията и срока, достъпна цена съобразена с вашия бюджет, отстъпки при семейни и групови полици. Покритията са валидни дори, когато сами организирате пътуването си в страната и нямате резервации за хотели или туристически пакет за почивка.

Разбира се, сключването на Туристическа застраховка не може да предотврати възникването на спешни случаи, но може да намали степента на негативните последици. Поради тази причина наличието й е основен приоритет преди всяко туристическо приключение, независимо дали е задължителна според условията на туроператора или водача ви, или - не.

За това, преди да тръгнем, е добре да помислим и към багажа си да добавим и спокойствие с Туристическа застраховка за България като инвестиция в здравето и безопасността ни.

Планирайте своето пътешествие! Ние, екипът на България Иншурънс, ще се погрижим за рисковете, свързани с вашето пътуване или почивка. Експертите на България Иншурънс съветват: не тръгвайте без застраховка, не струва много, осигурява спокойствие, може да ви спести огромни разходи. За ваше улеснение може да я сключите изцяло бързо и лесно онлайн през нашата електронна платформа.

Ако имате допълнителни въпроси, можете да ги зададете в чата на корпоративния ни сайт или на e-mail: nonlife@bulgariainsurance.bg

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555