Bulgaria Insurance

Здравето на първо място

date 24 Ноември, 2021

Когато става въпрос за финансите, автомобила, къщата и личните ни вещи, ние се впускаме в щателни проучвания. Четем, сравняваме, разпитваме къде да вложим парите си, каква кола или имот да купим, къде пазаруваме. Стремим се да получим най-доброто, което се предлага на пазара.

В същото време, малко от нас приемат такъв строг избирателен подход, когато става въпрос за здравето. Особено това важи, когато става въпрос за допълнителна здравна застраховка.

На много хора се е случвало да излязат пребледнели от лекарския кабинет с диагноза, която не са очаквали. Оттам насетне следват дни и седмици, в които вземат решения за здравето си. И тези решения, които спешно се налага да вземем са много важни.

Независимо, че здравната система в България е вече на добро ниво, и качеството на медицинската помощ се промени, всеобщото мнение е, че те все още не са такива, каквито бихме желали да бъдат. Самият факт, че в сериозна ситуация се търсят възможности за лечение в чужбина и за получаване на "второ мнение" на независим международен специалист, както и "двойна проверка" на диагнозата, говорят за все още съществуващото недоверие у хората.

Повече от шест години, предлаганите международни здравни планове Здраве без граници от България Иншурънс предоставят на хората, работещи и живеещи в България, възможности за висококачествени медицински услуги в широк кръг от лечебни заведения в цял свят. Когато в нашата страна се диагностицира по-сериозно заболяване, и не сме сигурни в диагнозата, която получаваме, страхуваме се от възможна грешка или евентуални странични ефекти от предписаното лечение, изпитваме нужда да потърсим друго мнение. Понякога тези съмнения се оказват безпочвени, понякога не са такива. В случай на съмнение, услугата за второ медицинско мнение вече се предлага в България Иншурънс при сключена международна застраховка Здраве без граници.

Въз основа на медицинските констатации, които вече са на разположение, нашите клиенти могат да поискат становището на известен медицински експерт с високо ниво на професионален опит, както по отношение на поставената диагноза, така и на препоръчаното лечение

Разбира се, второто медицинско мнение не е свързано с подлагане под съмнение на становището от лекуващия ви лекар. Всъщност – обратното! Повечето лекари са съгласни, че второто медицинско мнение има добавена стойност и демонстрира добра медицинска практика. Навременната и правилна диагноза, бързата реакция и адекватното лечение са трите ключови фактора, от които в най-голяма степен зависи успешният изход от всяко заболяване.

Международни проучвания показват, че получаването на "второ медицинско мнение" от независим експерт често води до промяна в диагнозата (около 20% от случаите) или до промяна в режима на лечение (до 60% от случаите).

Ето и един пример от практиката: Наш клиент от няколко години се бори с проблеми, свързани със запушен нос. Последните му изследвания потвърдиха изкривяване на носната преграда, и той бе посъветван да си направи назална хирургична операция (септопластика). Клиентът се обърна към нас за второ експертно мнение относно препоръката за операция. Чрез Advance Medical,компанията която асистира при предоставянето на услугата, медицинските документи и изследвания бяха изпратени за консултация от професор по Отоларингология, Хирургия на главата и шията в САЩ. Въпреки, че е съгласен с поставената диагноза, професорът обясни на клиента подробно диагнозата и го посъветва първо да изпробва нехирургично лечение чрез стероиден назален спрей за поне един месец. Ако това не помогне, тогава операцията трябва да се обмисли само ако симптомите са тежки и натрапчиви. Клиентът беше много доволен, че потенциално е предотвратил тежка операция и прецени, че ще опита първоначално със спрея за нос и в последствие ще прецени дали да се оперира.

Ако вече сте диагностицирани с медицинско състояние, независимо дали е в резултат от инцидент или заболяване, нашата услуга „Второ медицинско мнение“ е достъпна напълно безплатно, като част от вашия международен здравен план.

Необходимо е само да се свържете се с нас на claims.health@bulgariainsurance.bg, за да започнем процедурата по втора медицинска оценка. 

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555