Bulgaria Insurance

Три лесни стъпки за добро здраве

date 11 Септември, 2018

Здравето – всички си го пожелаваме помежду си по повод рождени дни или други празници. Нормално е, все пак то е в основата на дългия и пълноценен живот. Затова и темата за здравословните навици е много често засягана и ще продължи да бъде занапред.

Задайте си въпроса: „Грижа ли се добре за своето здраве?” Нека отговорът да е честен.

По пътя към доброто здравословно състояние се откриват много „бурени”, но те не бива да Ви спират. Най-правилният подход е да не ги подминавате, а да се погрижите за тях. Замислете се, че един човешки организъм има нужда от грижа. Понякога от медицински лица, но основите е нужно да се полагат от самите нас. Много са факторите, които определят цялостното здравословно състояние на човек. Но както споменахме, голямата отговорност пада върху самите нас. Поради тази причина нашите специалисти са избрали трите най-важни стъпки, за да се радвате на добро здраве.   


Бъдете спокойни

Спокойствието е на първо място, особено щом се отнася до Вашето здраве. Да се чувствате в хармония със себе си обаче не винаги е толкова лесно. Нужно е все пак да положите усилия, за да се радвате на този резултат. А какво би било най-ефективно в случая? Да елиминирате или поне ограничите стрес факторите. Погрижете се за себе си в аванс, като инвестирате в бъдещето си спокойствие чрез здравна застраховка. Така ще сте сигурни, когато пътувате в чужбина или просто възникне нещо непредвидено на родна почва.   


Движете се всеки ден

Сигурни сме, че сте запознати с ползите от активния начин на живот. Не е случайно, че добре развитата мускулатура подпомага и емоционалното състояние. Когато спортуваме, участваме в различни групови класове или дори при една разходка в парка с нормално темпо, ние инвестираме в нашето здраве. Но знаете ли, че редовните упражнения спомагат за забавянето на познатите ни признаци на стареене? Спортът всъщност ще Ви помогне да запазите вашето зрение ясно, ще намали нивата на холестерол, както и ще заздрави костите.   


Зеленчуци при всяко хранене

Убедени сме, че и на Вас ви е била припявана песничката „Зеленчуци, който не яде…„. Макар и под формата на песен и леко шеговито, има голяма доза истина в този прословут текст. Всеизвестно е, че за да се усвоят напълно ключовите вещества от зеленчуците, е желателно те да са в сурово състояние. Консумирайте ги и варени или печени, но избягвайте да са пържени. Ето една хитринка от нас – когато се чудите към кои зеленчуци да посегнете в магазина, заложете на тези с по-наситените цветове като броколи, моркови и домати. Те съдържат голямо количество полезни витамини и минерали.

Допълваме, че е важно да отделите време за профилактика и редовно да ходите на прегледи, за да сте сигурни, че всичко е в норма.

Щастието е непостижимо без здравето. Ако следвате лесните стъпки, които сме откроили, сме сигурни, че ще сте доволни от всичко реализирано.

Пожелаваме Ви повече безгрижни моменти и поводи за радост!


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555