Bulgaria Insurance

Три причини да си направите туристическа застраховка

date 22 Август, 2018

Когато се подготвяме за нашата почивка или екскурзия из красивата ни Родина, всички сме позитивно настроени и с нетърпение очакваме да стигнем до прекрасните места, които сме си набелязали или високите върхове, които сме планирали да покорим! Рядко се замисляме за потенциалните рискове и инциденти, които могат да се случат, както и за това, че може да ни се наложи спешно да търсим лекар. Ако обичате туризма и за вас е важно да бъдете повече време сред природата, то е препоръчително редовно да си правите туристическа застраховка. Вижте кои са трите основни причини да го сторите и се насладете на спокойни и радостни моменти сред природата!   


Надеждна помощ при злополука или внезапно заболяване

Магията на българските планини е неоспорима, тяхното обаяние кара човек да забрави за всичко останало, загледан в необятната шир. Въпреки това не бива да пренебрегваме сигурността си. Дори да сте опитни алпинисти или да разполагате с перфектно оборудване, рисковете винаги съществуват. Понякога са право пред нас, дори да не ги виждаме! Ако си направите подходяща туристическа застраховка, ще може да разчитате на помощ при необходимост. Това включва спасителна акция, когато се налага и със съдействието от Планинската Спасителна Служба към БЧК или други организации, ангажирани в действия за издирване или спасяване, оказване на спешна медицинска помощ, както и транспорт до здравно заведение, ако е нужно.   


Специални покрития за любителите на екстремни спортове

Голяма част от тези, които посещават българското Черноморие или планините, практикуват поне един екстремен спорт. През зимата всички, които карат ски и сноуборд, следва да помислят за своята туристическа застраховка (по позната като планинска застраховка), която ще ги защити при евентуален инцидент. Предлага се варианти с покритие за екстремни спортове, нещо, от което може да се възползвате всеки сезон. От такава туристическа застраховка се нуждаят и всички, които са фенове на скалното катерене, скоковете с бънджи, парапланеризъм, рафтинг и делтапланеризъм.   


Защита и при кражба на личните ви вещи

Когато пътуваме, фокусираме съзнанието си върху преживяното и често пъти захласнати пред прекрасните гледки пренебрегваме факта, че вещите ни остават незащитени. Има и хора, които покоряват върхове сами или предпочитат да се разхождат в малка компания. Ако станат жертва на похитител, една туристическа застраховка с покритие за кражба на лични вещи определено ще им е от полза. Представете си, че се намирате на другия край на България, инвестирали сте средства в това пътуване, а се оказвате ограбени. Подобни неприятни ситуации може да имат и положителен развой, ако помислим предварително за своята сигурност.

Понякога нещо, на пръв поглед малко, ни помага наистина много! Насладете се на незабравими моменти сред природата и оставете грижата на нас. Научете повече за нашата туристическа застраховка и нека пътуването ви е изпълнено само с позитивни емоции!


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555