Bulgaria Insurance

3 екстремни спорта, за които задължително ви трябва застраховка

date 26 Юни, 2019

Лятото определено е супер сезон за екстремни преживявания. Времето позволява да опитате разнообразни спортове, дните са дълги и топли, а приключенският дух завладява търсачите на силни усещания и приканва дори по-плахите да опитат нещо ново.

Питали ли сте се някога защо хората харесват екстремните спортове? Адреналинът може да има изключително положително влияние върху тялото като предизвиква състояние на повишена физическа и умствена активност, засилване на усещанията на тялото и дори може да забави стареенето.

Убедихме ли ви да опитате нещо ново? Щастливото и весело лято, изисква във всеки един момент да сте спокойни и защитени. Затова, преди да се впуснете с пълна сила в летните забавления – не забравяйте да направите своята Туристическа застраховка. Тя ще ви е особено полезна, ако решите да опитате тези три спорта:   

Кайтсърфинг

Кайтсърфингът набира популярност в България заради подходящите климатични условия и липсата на големи вълни, които да позволяват практикуването на стандартен сърфинг. Кайтсърфигът (буквално преведено – хвърчило и сърф) е предизвикателен спорт, за който имате нужда от оборудване и поне няколко часа тренировки, но преживяването със сигурност си заслужава. Кайтсърфистите използват дъска – сърф, с ремъци за краката и силата на голямо, управляемо хвърчило - крило, благодарение на което се движат по водата. Целта е максимално доброто улавяне на вятъра, за да можете да се носите по водата и да изживеете неповторима емоция. 

Bulgaria Insurance

   

Скално катерене

За този спорт трябва да сте в доста добра физическа форма и да имате стабилна подготовка. За щастие, България предлага великолепни места за практикуването му, както за начинаещи, така и за напреднали катерачи. Освен навън, това преживяване можете да опитате първоначално и вътре. Не, не правете това у дома! Има зали за катерене, оборудвани с различни по трудност стени, на които да опитате силите си. А ако искате да усещате вятъра и слънцето, и да се потопите в планинско приключение – в България има над 270 маршрута за различни типове катерене, като най-известните са на Витоша, Рила и района на Враца. Не забравяте, че едно от най-важните неща при катеренето е качественото подсигуряване – въжета, екипировка, подходящи обувки и, разбира се, застраховка при злополука. Смело нагоре! 

Bulgaria Insurance

   

Джет ски

Карането на джет е сравнително популярен и достъпен спорт, с който можете да се позабавлявате това лято, докато сте на почивка. Много фирми и хотели вече предлагат джетове под наем, които можете да покарате, да обиколите някой залив или просто да поскачате по вълните. Забавлението се предлага и под формата на ваучер за подарък, с който да зарадвате близък, а като допълнение има и специално заснемане, за да имате и страхотни снимки, с които да се изфукате пред приятелите си. Ако за момента нямате път към морето, можете да потренирате и в някой от по-големите язовири. Само не забравяйте спасителната жилетка и доброто настроение!

Bulgaria Insurance

   

Всички тези прекрасни възможности са причината лятото да е любимият сезон на повечето хора – приключения, слънце, пясък, вълни и дълги летни вечери. Това лято България Иншурънс ви приканва – пътувайте, направете поне едно нещо, от което се боите и създайте незабравими спомени. Насладете на всичко това спокойно, без притеснения със застраховка от нас.


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555