Bulgaria Insurance

9 здравни случаи, в които телемедицината и онлайн консултациите са много ефективни

date 9 Април, 2021

  Ние от България Иншурънс държим да предлагаме на клиентите си иновативни застрахователни решения и високо качество на услугите. Ето защо, обединихме сили с една от най-успешните международни технологични платформи за телемедицина - Healee, в новата ни услуга към здравните застраховки - ТелеДок©.

  Благодарение на нея, вече не е нужно да ходите в болница, клиника или в друг град, за да получите консултация от лекар. Можете да го направите веднага - бързо, сигурно и удобно чрез онлайн видео преглед, аудио консултация и медицинска помощ през чат.

  Healee ви дава връзка с повече от 1 700 от най-добрите лекари в България от над 50 различни специалности, практикуващи в над 40 от най-големите болници и клиники у нас. През 2020 г. най-популярната платформа за телемедицина у нас отбеляза ръст от над 1000% на онлайн консултациите с лекар, над 50 000 пациенти от цялата страна й се довериха.

  Ето и 9 специалности, за които телемедицината е изключително полезна и случаи, в които е добре да се обърнете към онлайн консултация с лекар в Healee:

  1. Дерматология

  80% от всички дерматологични проблеми могат да бъдат разрешени дистанционно. Дерматолозите могат да помогнат при много кожни проблеми като акне, екземи, себорея, уртикария, косопад, бенки, меланома, кератоза, херпес, пърхот, сух, лющещ се скалп, псориазис и други.

  2. Ортопедия

  Healee позволява лесно да се качат и споделят рентгенови снимки и дори по-големи по размер ЯМР изображения. Това помага на пациентите да потърсят съвет и второ мнение от ортопед, преди да решат дали да се подложат на операция.

  3. Гастроентерология

  Гастроентеролозите могат да предоставят консултация или второ мнение относно най-честите стомашно-чревни проблеми като рефлукс, лоши храносмилане, гадене и повръщане, язва, подуване, жлъчни проблеми, панкреатит, запек, диария (остра и хронична), синдром на раздразнените черва, хемороиди. Освен това, в случаи на хронично заболяване като болест на Крон, хепатит C или колит, всеки може да се обърне към лекарите за периодично наблюдение и съвети относно лекарствената терапия.

  4. Ендокринология

  В Healee можете да потърсите съвет за всякакви хормонални проблеми и заболявания като диабет (тип 1 и 2), остеопороза, затлъстяване, менопауза, нисък тестостерон, метаболитен синдром, преддиабет, болест на Хашимото и други тиреоидни заболявания, заболявания на хипофизата и на надбъбречната и паращитовидната жлеза, и други. Ендокринолозите също могат да интепретират кръвни тестове, да помогнат да се разберат по-добре, както и да посъветват при уточняване и промени по хормонална и лекарствена терапия.

  5. Урология

  При остри или хронични уринарни инфекции, както и при мъжки репродуктивни проблеми може да потърсите помощ от уролози. Освен това, Healee е много подходящ за постоперативни консултации (при възстановяване след операция).

  6. Офталмология

  Можете да потърсите офталмолог за съвет относно най-честите очни заболявания и проблеми като сухи очи, глаукома, катаракт (перде), очни алергии, дегенерация на макулата (т.нар. жълто тяло), увреждане на ретината при диабет. Ако вече имате снимки или резултати от предишни очни тестове, например снимки на ретината, можете да ги изпратите за интерпретация или второ мнение.

  7. Неврология

  В случаи на чести главоболия и невропатии можете да се обърнете към невролозите, да получите насоки за справяне с различни симптоми, уточняване на терапии, забавяне на прогреса на заболяването и повишаване на качеството на живот. Чрез видео разговори на живо, невролозите могат да направят преценка и да дадат съвети за състоянието на пациенти, страдащи от деменция, болестта на Алцхаймер, или трудноподвижни пациенти, страдащи от заболявания като болест на Паркинсон или множествена склероза.

  8. Психиатрия

  Използвайки възможността за видео разговор на живо, можете да се обърнете към психиатрите за психиатрична оценка, индивидуални или групови терапевтични сесии, консултации и уточняване на терапия. Според наскоро проведени проучвания, телепсихиатрията не отстъпва от прегледа на живо по отношение на диагностична точност, терапевтична ефективност, конфиденциалност, качество на предоставената грижа и удовлетвореност на пациента. Можете да потърсите помощ и съвет при състояния като посттравматично стресово разстройство, депресия или синдром на дефицит на вниманието, при които е установено, че телепсихиатрията е особено ефективна като подход.

  9. Акушерство и гинекология

  Можете да потърсите акушер-гинеколозите за второ мнение, вторични прегледи и уточняване на терапия. В случаи на усложнена бременност, акушер-гинеколозите могат да помогнат с проследяване на бременни жени с гестационен диабет и повишено кръвно налягане през бременността. Освен това, специалистите могат да предоставят грижа след раждането в случай на постнатална (следродилна) депресия.

  Клиентите на България Иншурънс могат да използват безплатно услугите и технологичните решения в Healeе. Платформата е изключително лесна за употреба със 100% напълно защитена технология, която запазва медицинската информация, единствено между пациента и лекуващия го специалист.

  Погрижете се за своето здраве и това на близките си, когато и където имате нужда!

  Ето и как да се възползвате от новата ни услуга в 4 лесни стъпки:

  • Регистрирайте се в Healee: https://www.healee.com/bg/patients/get-healee
  • В профила си, в секцията Ваучер, въведете номера на здравната си карта, издадена от България Иншурънс.
  • Намерете лекаря, от който имате нужда - потърсете го по име или изберете лекар по специалност
  • Стартирайте безплатната си онлайн консултация

  Ако имате допълнителни въпроси или се нуждаете от съвет, не се колебайте да се свържете с експертите на България Иншурънс на health@bulgariainsurance.bg

  Bulgaria Insurance

  Вижте още...

  Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

  6 Декември, 2022

  Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

  Прочети още

  Сигурност и спокойствие по време на учебната година

  9 Септември, 2022

  Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

  Прочети още
  Login Search call EN
  Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
  24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555