Bulgaria Insurance

6 причини да се възползвате от новата услуга за онлайн консултации с лекар на Bulgaria Insurance & Healee

date 15 Март, 2021

Понятието телемедицина възникна неотдавна, като елемент на глобалната дигитална трансформация във всички сфери на живота, в които е допустима. Телемедицината се базира на отдалечена връзка между лекар и пациент в интернет среда. Неоспоримо е предимството на този тип комуникация при консултации, когато не се налага физически контакт, при психологическа помощ, при разчитане на резултати от изследвания.

В последната година, в условията на глобална COVID-19 пандемия, прилагането на телемедицината бележи огромен ръст и търсене. В много случаи тя е един от малкото начини, по които лекарите могат да полагат здравна грижа за пациентите си.

Сега, България Иншурънс и най-голямата българската платформа за онлайн консултации – Healee, предлагат новата услуга ТелеДок©. От нея могат да се възползват клиентите на застрахователната компания по здравни застраховки.

Услугата дава достъп до повече от 1700 от най-добрите лекари в България от над 50 различни специалности, практикуващи в повече от 40 от най-големите болници и клиники у нас. Всички те са част от платформата Healee. Последната отбеляза ръст от над 1000% за 2020 година на онлайн консултациите с лекар, Доверяват и се над 50 000 пациенти от цялата страна.

С новата услуга, възникнала от партньорството на България Иншурънс и Healee, можете да стартирате онлайн консултация с вашия лекар или друг специалист. Това става чрез съобщения, видео и аудио разговор. Можете да изпратите лабораторни резултати, снимки, да получите рецепта през приложението и при възможност, да поръчате предписаните лекарства с доставка до дома си.

Ето и 6 причини да се възползвате от ТелеДок© за онлайн консултации с лекари:   

1. Достъп до квалифицирана здравна грижа онлайн

Чрез Healee можете да се консултирате с лекар от своето мобилно устройство или лаптоп – като по този начин получите качествена отдалечена консултация със специалист от комфорта на дома си или офиса. По време на пандемията у нас, много лекари, които бяха контактни на, или заболели с COVID-19, но със слаби симптоми, продължиха да се грижат безопасно за пациентите си онлайн, макар да се намираха в карантина.

2. Здравна грижа за цялото семейство
Телемедицината е изключително подходяща и за провеждане на консултации с лекар на възрастни хора (които са сред най-застрашените в настоящата ситуация) или деца (с които е по-трудно да се спазват мерките за дистанция).

3. Избягване на струпвания на пациенти пред медицински кабинети
Използвайки телемедицината, вие пазите не само себе си. Вие пазите и лекарите, и останалите пациенти. През м. Ноември 2020 г., в момент, когато здравната система бе най-натоварена, над 120 лекари от платформата Healee се обединиха в инициатива, която имаше за цел да предотврати струпване на пациенти пред лекарските кабинети и спешните отделения – онлайн консултации за пациенти с положителен PCR тест, без симптоми или леки симптоми. Инициативата продължава вече няколко месеца: https://www.healee.com/bg/COVID

4. Безопасна консултация при хронични заболявания или вторичен преглед
Пациентите с хронични заболявания спазват стриктна програма: например трябва да се преглеждат при лекаря си веднъж месечно, два пъти на сезон, или три пъти годишно, да следват конкретен режим, да се подлагат на редица изследвания и т.н. Телемедицината подобрява възможността на лекарите да наблюдават и контролират пациентите си, като освен това улеснява пациентите при комуникацията им с техните лекари. Представете си колко лесно би било пациентът да изпрати нужната информация от неговия електронен медицински картон, заедно с кратко съобщение до лекаря

5. Лесен достъп до второ мнение от специалист
Healeeе предпочитан начин и възможност за лесен достъп до реномиран лекар във всички случаи, когато пациент има нужда от второ мнение от специалист. Това е благодарение на технологичните възможности на платформата за бързо и сигурно изпращане на медицински файлове, снимки и информация; споделяне на информация за състоянието; следене на основните показатели на жизненост и информация за състоянието и симптомите на пациента.

6. Достъп до специалисти от други градове
Докато дадени региони са сравнително наситени на конкретни медицински специалисти, другаде се среща сериозен недостиг. Услугите за телемедицина помагат при разрешаването на такива казуси, като предоставят така необходимия достъп до специални грижи, дори съответният специалист да се намира на стотици километри.

Клиентите на България Иншурънс могат да използват безплатно услугите и технологичните решения в Healeе. Платформата е изключително лесна за използване и с гарантирано защитена технология, която запазва медицинската информация, единствено между пациента и лекуващия го специалист.

Погрижете се за своето здраве и това на близките си, когато и където имате нужда!

Ето и как да се възползвате от новата ни услуга в 4 лесни стъпки:

  • Регистрирайте се в Healeе: https://www.healee.com/bg/patients/get-healee
  • В профила си, в секцията Ваучер, въведете номера на здравната си карта, издадена от България Иншурънс.
  • Намерете лекаря, от който имате нужда - потърсете го по име или изберете лекар по специалност
  • Стартирайте безплатната си онлайн консултация

Ако имате допълнителни въпроси или се нуждаете от съвет, не се колебайте да се свържете с експертите на България Иншурънс на health@bulgariainsurance.bg

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555