Bulgaria Insurance

Как да планираме една спокойна почивка?

date 23 Април, 2018

Tips safe Family Vacation

Да планираш предстоящата почивка или пътуване в чужбина е едно от най-сладките занимания, защото предвещава радост и много красиви моменти! На родното Черноморие, в планината или чужбина – вариантите са пъстри, почти колкото и хората. Как да се насладим максимално на следващия отпуск и кои са нещата, които трябва да обмислим предварително? Открийте в следващите редове и се погрижете за бъдещите усмивки – вашата и на тези, които обичате.   


Внимателно планирайте локация и време

За да бъде и тази почивка вълнуваща и спокойна, трябва първо да изберем точните параметри по предстоящото пътуване. Най-важните стъпки са селекция на време (месец и дата) и място. Така например е ясно, че в началото на лятото водата по българското Черноморие е хладка, докато в съседните Гърция и Турция дори през май времето е перфектно. Също така има хотели, които разполагат с детски кът и анимация за малчуганите, но и други, които не са толкова подходящи за деца. Двойките също така имат различни изисквания за начина, по който искат да прекарват свободното си време, затова е важно да изберат място и време, които да паснат перфектно на желанията им. Само така ще се насладите на пълноценна и приятна почивка.   


Погрижете за здравето на всички

Почти на всеки се е случвало да има някакъв здравословен проблем, когато е на почивка или в чужбина. Стоматологични оплаквания, вируси, леки инциденти, подхлъзвания и др. Могат да притеснят всекиго, особено щом се стигне до търсене на лекарска услуга. Най-често се стига до съдействие от частен лекар, като услугите се таксуват високо и в съчетание с конкретния проблем, изживяването ни тотално се помрачава. Ако обаче предварително направите Туристическа застраховка за България или застраховка за пътуване в чужбина, повечето рискове ще бъдат покрити, а лечението – осигурено.

Имате ли домашен любимец, който ще пътува с вас? Предвидете неговото безопасно пребиваване там. Собствениците на кучета трябва да знаят, че през последните години зачестяват случаите на заразяване с дирофилария след ухапване на комар. Има ефикасни ваксини, които помагат в случая.   


Премислете рисковете

Обмисляйки своята почивка, е добре да съобразим и рисковете, за да бъде изживяването толкова красиво и весело, колкото искаме. Оставяйки жилището си празно (а и не само тогава), е хубаво да го защитим от кражба с взлом, природни бедствия, късо съединение или наводнение. Например застраховка Спокоен дом е отлично решение, което помага да се насладите без притеснения на своята почивка. Покритието е достатъчно голямо и обхваща най-възможните и често срещани рискови ситуации.

Желаем ви незабравима почивка и букет от свежи емоции и усмивки!


Вижте още...

Най-нестандартните застраховки в света - част 2

12 Април, 2019

Сигурно знаете, че има туристически, здравни и имуществени застраховки, но знаехте ли, че има хора, застраховани от духове? В предходна статия ви пока [...]

Прочети още

8 забавни, но реални туристически неволи

21 Март, 2019

През февруари бяхме разумни и ти напомнихме за 5-те неща, за които да помислиш преди пътуване в чужбина, а през пролетния март решихме да те усмихнем. [...]

Прочети още
Login Search call
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555