Bulgaria Insurance

Не можем да предвидим инцидентите, но можем да се защитим

date 14 Март, 2018

Ако хората знаят повече за честотата и сериозността на нараняванията, свързани със злополуки в дома, те биха били по-склонни да вземат под внимание някои основни предпазни мерки

Много от случващите се инциденти в нашето ежедневие са у дома, където се чувстваме най-защитени. Част от тях могат да се избегнат с малко предвидливост и познание. Не става въпрос да сме маниаци на тема здраве и безопасност, но ако хората знаят повече за честотата и сериозността на нараняванията, свързани със злополуки в дома, те биха били по-склонни да вземат под внимание някои основни предпазни мерки. С изброяване на част от най-разпространените видове злополуки, които биха могли да се случат в дома ви с вас или с вашето семейство, ние от Застрахователно дружество България целим да ви насърчим да бъдете максимално предвидливи, за да предотвратите инцидентни наранявания или дори пагубни злополуки.   


Алергии и задушаване

Когато свежият въздух в дома ви е ограничен, децата често се изправят пред този проблем, особено ако имат алергии към домашен прах. Уверете се, че домът ви е добре проветрен и почистен. Найлоновите торбички също биха могли да предизвикат сериозен инцидент и да доведат до задушаване. Не забравяйте да приберете всички найлонови торбички, така че да не бъдат достъпни за децата ви.   


Изгаряне

Най-често този вид злополука се случва в кухнята. Въпреки, че не е от най-сериозните инциденти, то би могло да ви създаде огромни неудобства. Изгарянето на кожа е твърде болезнено. При този инцидент е важно да реагирате на време, като използвате първо студена вода, за да почистите изгореното място. След това измийте повторно изгореното място с топла вода и бързо се придвижите към място, където да ви бъде оказана навременна медицинска помощ.   


Отравяне/Натравяне

Натравянето с препарати или лекарства в дома ви може да бъде много опасно, както за вас, така и за децата ви. Препаратите за почистване трябва да бъдат използвани много внимателно. Дръжте ги на недостъпно място за децата, при възможност на високо или в шкаф, така че дори да не ги виждат.   


Порязване

Острите предмети в дома като ножове, ножици, бръснач и всякакви остри предмети, трябва да бъдат държани на недостъпно за деца място, защото рискът от нараняване е твърде голям.   


Падане

Падането от прозореца или балкона на вашия дом е един от най-опасните инциденти, които биха могли да се случат. За безопасността на вашите деца се уверете, че прозорците са добре затворени, а парапетите на балкона или стълбите са изградени така, че децата ви да не могат както да ги прескочат, така и да минат между решетките.   


Подхлъзване в банята

Подхлъзването в банята е често срещана домашна злополука. Ако се подхлъзнете в банята, могат да последват много сериозни наранявания на редица места по вашето тяло. Уверете се, че след всяко ползване, подът на банята е достатъчно сух, за да бъде избегнат подобен инцидент.   


Опасност от удавяне

Ако имате басейн в дома си, трябва да сте особено внимателни. Би могло да се стигне до много сериозен инцидент, ако децата ви ползват басейна без надзор. Когато те се къпят и си играят в басейна, наблюдавайте ги. Това до голяма степен се отнася и за възрастните. Дори и самите вие да сте отлични плувци, не плувайте, когато сте сами.

Експертите на Застрахователно дружество България ви съветват да обърнете внимание и вземете съответно подходящи мерки за безопасност у дома. Така вие сте сигурни, че всичко е на мястото си и че близките ви остават защитени. За ваше допълнително спокойствие отделете само няколко минути за лична оферта за застраховка „Злополука“, като изпратите запитване към екипа на Застрахователно дружество България.


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555