Bulgaria Insurance

Не можем да предвидим инцидентите, но можем да се защитим

date 14 Март, 2018

Ако хората знаят повече за честотата и сериозността на нараняванията, свързани със злополуки в дома, те биха били по-склонни да вземат под внимание някои основни предпазни мерки

Много от случващите се инциденти в нашето ежедневие са у дома, където се чувстваме най-защитени. Част от тях могат да се избегнат с малко предвидливост и познание. Не става въпрос да сме маниаци на тема здраве и безопасност, но ако хората знаят повече за честотата и сериозността на нараняванията, свързани със злополуки в дома, те биха били по-склонни да вземат под внимание някои основни предпазни мерки. С изброяване на част от най-разпространените видове злополуки, които биха могли да се случат в дома ви с вас или с вашето семейство, ние от Застрахователно дружество България целим да ви насърчим да бъдете максимално предвидливи, за да предотвратите инцидентни наранявания или дори пагубни злополуки.   


Алергии и задушаване

Когато свежият въздух в дома ви е ограничен, децата често се изправят пред този проблем, особено ако имат алергии към домашен прах. Уверете се, че домът ви е добре проветрен и почистен. Найлоновите торбички също биха могли да предизвикат сериозен инцидент и да доведат до задушаване. Не забравяйте да приберете всички найлонови торбички, така че да не бъдат достъпни за децата ви.   


Изгаряне

Най-често този вид злополука се случва в кухнята. Въпреки, че не е от най-сериозните инциденти, то би могло да ви създаде огромни неудобства. Изгарянето на кожа е твърде болезнено. При този инцидент е важно да реагирате на време, като използвате първо студена вода, за да почистите изгореното място. След това измийте повторно изгореното място с топла вода и бързо се придвижите към място, където да ви бъде оказана навременна медицинска помощ.   


Отравяне/Натравяне

Натравянето с препарати или лекарства в дома ви може да бъде много опасно, както за вас, така и за децата ви. Препаратите за почистване трябва да бъдат използвани много внимателно. Дръжте ги на недостъпно място за децата, при възможност на високо или в шкаф, така че дори да не ги виждат.   


Порязване

Острите предмети в дома като ножове, ножици, бръснач и всякакви остри предмети, трябва да бъдат държани на недостъпно за деца място, защото рискът от нараняване е твърде голям.   


Падане

Падането от прозореца или балкона на вашия дом е един от най-опасните инциденти, които биха могли да се случат. За безопасността на вашите деца се уверете, че прозорците са добре затворени, а парапетите на балкона или стълбите са изградени така, че децата ви да не могат както да ги прескочат, така и да минат между решетките.   


Подхлъзване в банята

Подхлъзването в банята е често срещана домашна злополука. Ако се подхлъзнете в банята, могат да последват много сериозни наранявания на редица места по вашето тяло. Уверете се, че след всяко ползване, подът на банята е достатъчно сух, за да бъде избегнат подобен инцидент.   


Опасност от удавяне

Ако имате басейн в дома си, трябва да сте особено внимателни. Би могло да се стигне до много сериозен инцидент, ако децата ви ползват басейна без надзор. Когато те се къпят и си играят в басейна, наблюдавайте ги. Това до голяма степен се отнася и за възрастните. Дори и самите вие да сте отлични плувци, не плувайте, когато сте сами.

Експертите на Застрахователно дружество България ви съветват да обърнете внимание и вземете съответно подходящи мерки за безопасност у дома. Така вие сте сигурни, че всичко е на мястото си и че близките ви остават защитени. За ваше допълнително спокойствие отделете само няколко минути за лична оферта за застраховка „Злополука“, като изпратите запитване към екипа на Застрахователно дружество България.


Вижте още...

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още

Планина или море - застраховай своето спокойствие

16 Май, 2022

Когато планираме своето пътешествие, е добре да помислим и към багажа си да добавим и спокойствие с Туристическа застраховка за България като инвестиц [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555