Bulgaria Insurance

5 съвета за спокойно пътуване по време на празничния сезон

date 14 Декември, 2021

Празничният сезон е време за създаване на весели спомени - срещи с приятели, посещения на любими хора, пътешествия до нови места. Ограниченията за пътуване в чужбина все още са в сила и много от нас и тази година ще прекарат празниците в страната.

Ние, екипът от експерти на България Иншурънс, искаме да ви помогнем да реализирате едно перфектно ваканционно приключение. Подготвихме 5 основни съвета, които ви гарантират, че пътуването ще върви гладко и, както шофьорът, така и пътниците, ще са в безопасност от точката на тръгване до крайната дестинация.

 • Планирайте пътуването

Начертайте маршрута си и изчислете внимателно разстоянията между отделните точки. Проверете метеорологичните условия, за да избегнете изненади. Днес това е лесно и удобно с множеството дигитални приложения, които всеки е инсталирал на телефона си.

 • Огледайте колата преди тръгване

Направете си списък и в него отбелязвайте какво сте проверили: акумулатор, гуми, окачване, ниво на спирачна течност, спирачна система, масло и антифриз, фарове. Уверете се, че имате под ръка пълен набор от инструменти за дребни ремонти по колата. Проверете дали имате вериги, вода, аптечка.

 • Почивайте достатъчно

Шофьорът трябва да спи между 7 и 9 часа преди пътуване на дълги разстояния. Най-добре правете кратки 15-йсет минутни почивки на всеки два часа или на всеки 150 км. Избягвайте да шофирате за повече от 8 часа на ден.

 • Спазвайте стриктно правилата и разпоредбите за движение по пътищата   

Нека предпазните колани са здраво закопчани. Спазвайте ограниченията на скоростта. Не използвайте мобилен телефон по време на шофиране. Никога не пийте алкохол, ако ще шофирате и избягвайте лекарства, които могат да причинят сънливост или умора.

 • Винаги имайте под ръка телефонни номера за спешни случаи

В случай на неочаквано събитие или инцидент, добре е да имате на бързо избиране номерата за спешни случаи: при авария на пътя - връзка с вашия застраховате, при ПТП - на полицията, на близки до семейството, лекар или болница.

  И един последен съвет от нас, преди да тръгнете на път: за да се насладите спокойно на най-прекрасното време от годината, експертите на България Иншурънс ви съветват да прегледате и вашите автомобилни застраховки. Този съвет няма да ви предпази от катастрофа по пътищата. Той ще ви даде спокойствие. Преди коледния сезон да влезе в разгара си и да сте твърде заети с нещо друго, уверете се, че застраховка на колата ви е актуална и имате пълно покритие.

  Ако Каско застраховката ви изтича тези дни и искате да я подновите, разгледайте и нашето празнично промоционално предложение за 20% допълнителна отстъпка по застраховка Каско Gold.

   Весели празници от екипа на България Иншурънс! Без значение как празнувате, бъдете здрави, в безопасност и нащрек!

   Bulgaria Insurance

   Вижте още...

   Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

   6 Декември, 2022

   Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

   Прочети още

   Сигурност и спокойствие по време на учебната година

   9 Септември, 2022

   Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

   Прочети още
   Login Search call EN
   Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
   24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555