Bulgaria Insurance

Имам ли нужда от застраховка за дома?

date 27 Май, 2020

Bulgaria Insurance

   

Както всички знаем за българите домът е нещо повече от крепост. Домът са близките, домът са спомени и любими книги. Издигаме го в култ и той ни се отплаща за тази грижа.

Ние, в България Иншурънс обичаме традициите и същевременно в крак с актуалните тенденции предлагаме продукти, с които предоставяме релевантни застрахователни решения за вашия дом и имущество на достъпни цени.

Независимо от факта, че цената на застраховката не е висока, то пазарният дял на този тип застраховки все още е доста е нисък, което е трудно обяснимо. Процентът на застрахованите жилища у нас само 12-14%. При това от този нисък процент около 97% са застраховките заради ипотека, предвид изискване от страна на кредитиращите банки.

Нaпocлeдъĸ също така и чecтoтaтa нa пpиpoднитe бeдcтвия в световен мащаб ce e yвeличилa, пopaди глoбaлнитe ĸлимaтични пpoмeни. Ежегодно в различни региони на България се случват стихийни бедствия – било то пожари, наводнения или други природни явления.

От друга страна обичайните вреди на имущество продължават да съпътстват ежедневието ни. От късо съединение или неизправни домакински уреди възникват пожари. При проблем във ВИК инсталацията помещения се наводняват и мазилката се разрушава. Жилището може да пострада и от други неочаквани събития като повреда в пералня на съседите или забравен кран. Едно от безспорните предимства на имуществените застраховки за дома на България Иншурънс е и осигурената денонощна 24/7 спешна помощ при авария. Спукана тръба, запушена канализация, прекъснато електрозахранване… когато възникне спешна ситуация вкъщи, не може да си позволите да губите време и да отлагате необходимите ремонтни дейности. Нещо повече, 24/7 спешната аварийна помощ покрива до 100 лева за труд и части и материали за извършване на временен ремонт при събитие.

Очертава се това лято, след дългия принудителен престой вкъщи, да е доста динамично откъм пътувания. Застраховката на дома би била изключително важна и полезна по време на празници, почивки и продължителни отсъствия. Крадците добре се ориентират за периодите, в които семейството е на почивка. Ако и вашите съседи отсъстват, то вероятността за набези на неканени гости в дома ви нараства. При подобни ситуации, освен загубеното спокойствие и прекъсната почивка, може да се окажете и без много от ценните за вас предмети и вещи. В тези случаи наличието на имуществена застраховка би ви осигурило необходимата финансова подкрепа. Тя покрива част от разходите по възстановяване на откраднатото или повредено имущество.

Знаете ли, че срещу достъпни суми, стартиращи от 20 лв. на година, вашият дом ще е получи необходимата застрахователна защита? При имот в малък град или село, чиято стойност не е много висока и собственикът се нуждае от сравнително по-малко покритие, цената наистина може да бъде символична. Например застраховката на имот за 30 000 лв. ще струва около 80-90 лв. на година. В премията се включва покритие срещу основните рискове като пожар и природни бедствия, както и земетресение, кражба и грабеж, късо съединение и др. Сметнато на ден срещу символичната сума от 0,22 лв. получавате изгодна застраховка за дома. Застраховка „Спокоен Дом“ може да сключите бързо и удобно изцяло онлайн с няколко клика, без предварителен оглед и оценка на имота.

По-скъпите имоти, съответно, се застраховат за по-голяма сума и цената ще е по-висока. Например застраховката на апартамент около 80 кв.м. в големия град би струвала около 140 лв. годишно. Срещу допълнително заплащане можете да добавите и покрития за увредено имущество на трети лица и други, в зависимост от възможностите и нуждите си.

Във всички случаи финансовите щети за предвидливите собственици, които имат застраховка за дома, ще са в повечето случаи минимални. Застрахователните експерти считат, че този факт би довел и до очаквано нарастване на популярността на имуществените застраховки за дома на българския застрахователен пазар. 


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555