Bulgaria Insurance

За вашата спокойна зимна почивка

date 24 Януари, 2022

Спускането по заснежените писти е един чудесен начин да се раздвижите, да се потопите в очарованието на зимата и да срещнете нови приятели. Дали сте опитни скиори или начинаещи, то прекарването дори само на една седмица в снежната планина разтоварва и зарежда.

От 15 години България е част от Европейски съюз. Ние, българите, имаме възможност да пътуваме свободно и да практикуваме зимни спортове в курортите на цяла Европа. От каране на ски на Балканите до норвежките курорти, които са прекрасни за семейни ваканции, Старият континент предлага разнообразни зимни почивки. Има варианти за всеки бюджет, за различни предпочитания и умения.

Независимо от ограниченията, които настоящата обстановка поставя върху пътуванията в чужбина, любителите на зимни спортове не спират да търсят подходящ „терен“ за практикуване на любимите си занимания.

Има случаи, в които бленуваната почивка е съпътствана от непредвидени събития: злополуки, здравословни проблеми, изгубен багаж. Тези събития променят бюджета, налагат непредвидени разходи, често значителни. Ние, в България Иншурънс, сме намерили решение за благоприятен изход от тези неочаквани обстоятелства и ви съветваме: където и да решите да почивате през зимата, не забравяйте да сложите в багажа и една специална застраховка.

Ако сте избрали да карате ски в България, не тръгвайте без туристическа застраховка. Тя е изключително важна, не само при необходимост от медицинско съдействие при инцидент или заболяване. Важна е и поради факта, че цените за издирване и спасяване на пострадали в планината са много високи.

Ако сте резервирали ски почивка в чужбина, препоръчваме застраховка за пътуване в чужбина. Разходите при злополука или заболяване много често могат да бъдат сериозни, да създадат грижи, неудобство, a при по-големи размери – и финансови затруднения.

Ако разчитате на Европейска здравна карта за пътуванията си в страни от ЕС, имайте предвид, че тя покрива само спешни и животозастрашаващи случаи, до овладяване на острото състояние. Трябва да знаете, че ЕЗК не поема последващи лечения и изследвания, обезщетения или репатриране.

Застраховката за пътуване в чужбина на България Иншурънс предоставя съдействие и за възстановяване на загубите в случай на откраднат или повреден багаж, осигурява медицински транспорт до България или до друго лечебно заведение, когато това е необходимо. В нея са включени и покрития за медицински разходи, свързани със стационарно болнично и/или извънболнично лечение при заболяване от COVID-19, включително разходи за медикаменти, за репатриране при смъртен случай, издирвателни и спасителни мероприятия, отговорност за нанасяне на имуществени щети или телесна повреда на трети лица.

Ако не сте сигурни каква застраховка ви е нужна, свържете се с нас, за да ви консултираме и да ви осигурим спокойна зимна почивка!

Побързайте! Идват най-добрите месеци и мечтаното време за скиори и сноубордисти!

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555