Bulgaria Insurance

В очакване на снежните месеци

date 25 Януари, 2021

С настъпването на януари планината става толкова бяла и привлекателна, колкото са мечтите ни. Чакаме тези дни така, както чакаме и лятото - с романтиката на тихия плисък на вълните.

Зимна ваканция! Тя оставя в душите ни страхотни спомени за смях, смели каскади по пистите, бурен огън в камината и тайнствен блясък в нечии очи.

Bulgaria Insurance

   

Предстои ли ви ново приключение в планината? Или пикник под заснежените клони на вековни смърчове?

Ако отговорът е „Да“, то това е чудесно! И ще сме заедно с вас там, за да ви осигурим спокойствие и защита. Ще попитате „Защо?“. Защото освен чар, планината има и друга страна. Тя крие опасности, които носят риск и могат да помрачат безметежните дни.

И така: нашият екип ви предлага да се възползвате от т.нар. "Планинска застраховка". Препоръчваме я силно, защото природата, особено през зимата е твърде непредвидима. Рисковете, съпътстващи спорта и разходките в планината са доста: инциденти с лавини и туристи с контузии, измръзвания и травми.

Дори да не сте запалени скиори, то може да изкарате чудесен ден в планината. Спокойна и ободряваща разходка, спускане с шейна или тобоган, зимен пикник – колко много начини да се забавлявате. Колко много начини да се радвате на свободата и чистия въздух. Достатъчно е да се облечеш подходящо и всичко ще е наред!

Има значение заедно с кого се впускаш в снежното приключение – с деца или с приятели. Не смесвайте двете удоволствия, освен ако няколко приятелски двойки не сте тръгнали заедно с цялото домочадие.

Bulgaria Insurance

   

Ето и няколко примера от добрите практики на зимния пикник, ако решите да се спуснете в това приключение: може да направите с децата иглу (да не забравите лопати!), оставете ги да правят ангели в снега, но... спестете си боя с топки, за да не носите втори кат дрехи! Ако компанията е от големи хора, ще изброим някои деликатни забавления, които не споделяйте с малките в семейството или с родителите си: греяно вино или ракия, след това по бански в снега, и ... Спираме дотук.

Приятните емоции по един неповторим начин притъпяват чувството за самосъхранение. Ето защо, както планинските спасители, така и планинските водачи ни предупреждават: Бъдете бдителни! Носете резервни батерии и добра екипировка!

Нашият екип допълва: не забравяйте и да сключите Туристическа застраховка. Тя е важна за вас, за децата, за близки и приятелите. Разбира се, да внимаваме е много важно, за да избегнем неприятностите. Ако все пак те се случат, полицата ще спести доста от средствата, които ще се наложи да се отделят.

Bulgaria Insurance

   

Ето и разходите, които е възможно да възникнат, и за които можете да спестите част от средствата: акция при инциденти с лавина - струват около 1000 лева, при нещастен случай е към 570 лева в планината и около 400 лева на ски пистата, отделно се плаща транспорта и други евентуални дейности.

Сумата за Туристическа застраховка е многократно по-ниска в сравнение с цените, които трябва да платите за стандартните акции на планинската спасителна служба.

Възползвайте се! Синоптиците обещаха в края на седмицата снегът да е отново при нас! 


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555