Bulgaria Insurance

5 начина за намаляване на стреса в съвременната динамика

date 29 Август, 2019

В съвременния свят на натоварено ежедневие, много задължения и надпревара с времето е лесно човек да изпадне в състояние на стрес. И въпреки, че няма как напълно да избягаме от него, съществуват начини, по които да намалим вредното му влияние. Ето няколко полезни дейности, които ще допринесат за повече спокойствие през деня ви:

Активно движение

Първият съвет, който специалистите дават, е създаването на навик за ежедневна физическа активност, която да поддържа тялото във форма. При липса на време или възможност за редовно практикуване на спортни занимания, кратка разходка в обедната почивка или малка домашна тренировка след работа значително ще повиши тонуса и ще намали стреса от натоварения ден. Изграждането на рутина е изключително важно – посвещавайки редовно време на себе си, човек създава момент, в който тялото и умът се отпускат и по този начин се освобождава от натрупаните негативни емоции. 

Bulgaria Insurance

   

Здравословно хранене

Начинът на хранене оказва изключително влияние върху енергийните нива. Неправилно изграденото меню и хапването „набързо“ води до здравословни проблеми, които се превръщат в допълнителна причина за дискомфорт и притеснение. Полезното хранене балансира организма и води до повишаване на енергията, усещане за бодрост и дори по-позитивна нагласа към заобикалящия ни свят. Този процес може да започне с прием на повече течности, заменяне на шоколада с плодове и на кафето – с чай. 

Bulgaria Insurance

   

Време без технологии

Ежедневието ни е изпълнено с най-различни технологии и джаджи. До такава степен сме привикнали към тях, че дори моментната им липса води до чувство на нервност. За да се намали този фактор, е добре всеки да прекарва поне час на ден без да ползва някаква техника или да стои пред екран. Това може да е времето за вечеря, периодът след работа или рано сутрин, преди започване на активната част от деня. В този час, експертите съветват, човек да почете книга, да поговори с близките си, да приготви вечеря или да се отпусне в ароматна вана. 

Bulgaria Insurance

   

Списък със задачи

Систематизирането на ангажиментите може значително да намали нивата на стрес. Списъкът със задачи е добър начин да се визуализират нещата, които трябва да бъдат свършени, с ясни крайни срокове и по приоритет. Това създава ред, яснота и може да улесни процеса по изпълнение на задълженията, и то в срок. Отмятането на неща от списъка също действа положително, създавайки усещането за свършена работа и движение напред. 

Bulgaria Insurance

   

Анализ на причинителите на стрес

Понякога е трудно да се определи точният причинител на стреса. Комплексността на това усещане е причината за трудното освобождаване от него. Но при задълбочен анализ на ситуацията, често човек може да достигне до корена на проблема и да отстрани факторите, които му влияят. Например, ако натоварването идва от работната обстановка, може да се замислим дали да не сменим сферата на дейност или да се опитаме да създадем по-приветлива работна среда. Ако семейните взаимоотношения са проблемът, то те могат да бъдат изговорени, променени или да се създаде организационен процес, който да намали нивата на стрес. Пътуването и откъсването от рутинните занимания е чудесен начин да се отпуснете и да подредите мислите си. А за да протече то по-сигурно и безгрижно, ние ще се погрижим за застраховката

Bulgaria Insurance

   

Експертите съветват да се комбинират няколко от гореизброените дейности, които биха спомогнали за подобряване на общото състояние на човека и изграждане на здравословни навици за справяне със стреса в ежедневието. Това ще доведе до промяна на цялостната ви нагласа и може значително да спомогне за елиминиране чувството за тревожност и притеснение.


Вижте още...

Как да действаме при първи симптоми на заболяване?

6 Декември, 2022

Последните години ни научиха на много уроци. Най-важният от тях е как да опазим близките си и себе си. Има обаче и други въпроси, които чакат своя отг [...]

Прочети още

Сигурност и спокойствие по време на учебната година

9 Септември, 2022

Тази учебна година започва с по-малко неизвестни от последните две. Пандемията отшумява. Не се обсъжда старт онлайн. Родителите са спокойни и уверени [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555