Bulgaria Insurance

Съобщение до клиентите във връзка с приети промени в Кодекса за застраховане

date 8 Януари, 2019

Приетите промените в Кодекса за застраховане, в сила от 7-ми декември 2018 г., въвеждат изискванията на Директива (ЕС) 2016/97 за разпространение на застрахователни продукти в местното законодателство. Задължение на Застрахователя е да предоставя обективна информация относно застрахователните си продукти, чрез предоставяне на стандартизиран информационен документ за застрахователния продукт при сключване на застраховки по общо застраховане.    

Основната цел за въвеждането на тези промени е повишаване гаранциите за защита на интересите на ползвателите на застрахователни услуги при сключване и изпълнение на застрахователни договори.     

В изпълнение на новите изисквания и за максимално информиран избор на своите клиенти ЗК България Иншурънс предоставя унифициран Информационен документ с основните характеристики на всеки един застрахователен продукт, предлаган от Компанията.

Информационните документи може да откриете в секция „Продукти” на корпоративния сайт на Компанията, както и да получите този документ по имейл или на хартиен носител преди сключване на застрахователния договор, за да може да вземете информирано решение за продукта.


Вижте още...

Преустановяване дейността на представителства в страната

30 Юни, 2022

Уважаеми клиенти,Бихме искали да Ви информираме, че поради организационни и структурни промени считано от 01.07.2022 г. се преустановява дейностт [...]

Прочети още

Празнично работно време на ЗК България Иншурънс

31 Декември, 2021

Намалено работно време на 31-ви декември 2021 г. от 8:30 до 14:00 часа.

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555