Bulgaria Insurance

Актуално по време на пандемия: Как се промени ситуацията при здравните застраховки?

date 7 Март, 2021

Bloomberg TV Bulgaria се фокусира върху иновациите и развитието в здравната сфера в първото си издание Health Tech от специалният проект Tech21

Първото издание на специалният проект Tech21 на Bloomberg TV Bulgaria премина под надслов Health Tech и бе посветено на здравето. В телевизионното предаване взеха участие водещи представители на медицинската и фармацевтична индустрия, биотехнологиите и застраховането, които коментираха тенденциите, които очерта пандемията и как здравната криза промени здравния сектор.

Здравните застраховки са специалният билет, който купуваме, за да си осигурим своевременно и качествено лечение при необходимост от медицински грижи. След официалното обявяване на COVID-19 за пандемия, се оказа, че в подобна ситуация здравните застраховки са особено полезни. Новата реалност наложи и спешна необходимост от разработването на нови продукти и актуализиране на покритията по съществуващи, имплементирането на разнообразни дигитални решения и услуги, чрез които да се адаптира начина на работа и взаимодействие с клиентите.

ЗК България Иншурънс, като един от лидерите на пазара по здраво застраховане, през последната година разработи и предлага множество нови персонализирани здравни решения за индивидуални клиенти. Това сподели Цветелина Михайлова, прокурист на ЗК България Иншурънс АД, в предаването с водещ Живка Попатанасова. Част от новите предложения са застраховките от серията Health Care: Smart, Platinum (за лица, които са загубили доходите си или такива с прекратени здравни права), Plus, Premium, Protect+ (специално срещу коронавирус), обясни тя.

„Това, което е различното при нашите застраховки е, че се сключват днес и могат да се ползват още утре. В някои от новите продукти са включени услуги като телемедицина – онлайн прегледи с лекари специалисти или личен психолог“, разказа Цветелина Михайлова.

Пълният текст на интервюто може да видите тук

Партньори на Tech21 са Астелас Фарма, Амджен България, Медико дентален център „Дентапрайм“, Застрахователна компания „България Иншурънс“ и Хелтико.   

Bulgaria Insurance

Вижте още...

България Иншурънс стартира нов проект по Автомобилно застраховане с REVAUXY

25 Август, 2021

Иновативна платформа за управление на щети по застраховка Каско Gold, готова за отдалечени услуги и директна комуникация с клиентите на БЪЛГАРИЯ ИНШУ [...]

Прочети още

Каско Interior: Модерно решение за вашия лизингов автомобил

20 Юли, 2021

Каско Interior е модерен застрахователен продукт, разработен съвместно от екипите на България Иншурънс и ARS България (представител на Аон корпорация [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555