Bulgaria Insurance

България Иншурънс предоставя възможност на украинските граждани за допълнителна качествена здравна грижа

date 31 Март, 2022

ЗК България Иншурънс предоставя на украинските граждани, получили постоянна закрила и притежаващи удостоверение за временно пребиваване на територията на страната ни с временна закрила или друг статут, приравняващ ги на здравноосигурени в България, възможност за допълнителна качествена здравна грижа чрез своите индивидуални и семейни допълнителни здравни застраховки на територията на България за лица от 0 до 64 г. възраст.

След получаване на бежански статут в нашата държава, украинските граждани се нуждаят от подкрепа, за да се интегрират в новата за тях общност, да се установят и живеят пълноценно, както и да получат съответната грижа при здравословни проблеми. Търсят се възможности всеки от тях, потърсил убежище у нас, да получи необходимото медицинското обслужване. Министерството на здравеопазването вече е създало организация за оказване на медицинска помощ при спешни състояния на всички пристигащи от Украйна. Съгласно предприетите решения от българското правителство жителите на Украйна, които са подали документи за временна закрила в България или за бежански статут, ще имат право на същата медицинска помощ, която ползват здравноосигурените лица у нас. Парите за лечението им ще се поема от НЗОК, за което държавата ще отпусне целево финансиране.   

Чрез индивидуалните и семейни допълнителни здравни застраховки предлагани от  ЗК България Иншурънс, украинските граждани могат да получат лесен и надежден достъп до професионални здравни грижи при необходимост от извънболнично и болнично лечение, възстановяване на разходи за лекарства и без притеснение своевременно да извършат необходимите за медицинското им състояние високоспециализирани изследвания, операции, манипулации, в т.ч. роботизирани операции.

Предлаганите от ЗК България Иншурънс допълнителни индивидуални и семейни здравни застраховки са: Health Care PlusHealth Care PremiumHealth Care Smart и Health Care Platinum. Два от продуктите от серията Health Care предоставят и покрития за прегледи с профилактична цел, както и във връзка с обостряне на предшестващо (хронично) заболяване, след координация от страна на Застрахователя. Здравните застраховки от серията Health Care нямат отлагателни периоди, нямат самоучастия и дават възможност за ползване на услугите, както на абонамент, така и на принципа на възстановяване на разходи. Цена на застраховката се определя от избрания продукт и лимит на отговорност.

Екипът на ЗК България Иншурънс е на разположение за безплатни консултации и съдействие при въпроси относно допълнителните здравни застраховки от серията Health Care, за оферта чрез формата за запитване или на имейл: health@bulgariainsurance.bg, както и при нужда от помощ при попълване на заявлението за застраховане.

Bulgaria Insurance

Вижте още...

ЗК България Иншурънс АД успешно разработи и внедри Система за управление на информационната сигурност в съответствие с изискванията на стандарт ISO/IEC 27001:2013

14 Юли, 2023

През месец март 2023 година, „Застрахователно дружество България Иншурънс“ АД успешно разработи и внедри Система за управление на информационната сигу [...]

Прочети още

Деветнадесет години ЗК България Иншурънс АД

16 Юни, 2023

Застрахователна компания България Иншурънс АД отбеляза своята 19-годишнина през месец април 2023 година. Развитието на компанията започва през 2004 го [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555