Bulgaria Insurance

Бизнесът и НПО – партньори с фокус върху социалната трансформация на обществото

date 24 Март, 2017

Пламен Минков, Изпълнителен директор на Застрахователно дружество България, взе участие в сесията „Изграждане на гражданско общество“ на международната конференция „Балканска мрежа” 2017.

Всяка година „Фондация за социална промяна и включване“ събира неправителствени организации от региона с цел обмяна на опит по програмата за развитие на фондацията с фокус върху успешните модели на ФСПВ и тяхното репликиране, за да има все повече и все по-качествени социални услуги в подкрепа на хората в неравностойно положение в региона.

Партньорството между Застрахователно дружество България и „Фондация за социална промяна и включване“ е един много добър пример за това, че бизнесът и НПО сектора имат допирни точки – морални, отговорни и чисто човешки. Този тип добри практики показват на другите организации, работещи извън нашата страна, че винаги има начин и има хора и компании, които се интересуват и искат да бъдат част от социалната трансформация на обществото.

В своята презентация Пламен Минков сподели: „Вярваме, че за развитието на застраховането и изграждането на по-голямо доверие в потребителите на застрахователни услуги, е важно сътрудничеството между всички участници на пазара. Дългосрочната отговорност е основата на нашия бизнес. Не само постигнатите финансови резултати са важни, важно е изграденото доверие, важно е отношението на всички нас към проблемите на хората, решенията ни и действията ни, добрите каузи с които ние, застрахователите, допринасяме в различни сфери на обществения живот и с които помагаме за устойчивото развитие и благополучие на обществото.

Това, което ни мотивира да инициираме нашето партньорство с ФСПВ и да подкрепим програма “Дом Възможност”, е вярата в бъдещето на българските деца и младежи, в тяхната амбиция и желанието им да направят тази голяма и най-важна крачка в живота – да постигнат мечтите си! Стипендиите, които Застрахователно дружество България предоставя на младежите от програма “Дом Възможност”, са само част от инициативите на компанията в сферата на корпоративно-социалната отговорност, като целта ни е да осигурим възможности за понататъшното образование във висши учебни заведения на едни изключителни млади хора. Защото децата в България, израснали без родителски грижи, не бива да бъдат просто част от статистиката, проблем на бюрокрацията и затруднение за институциите – те са нашето бъдеще, а отговорност за благополучието им носим и самите ние.


Вижте още...

С въвеждането на временни противоепидемични мерки - възползвайте се от онлайн възможността за предявяване на претенция за щета

4 Август, 2022

Въведохме облекчен режим за подаване на застрахователни претенции по корпоративна здравна застраховка „България Здраве“. Запазете себе си и вашите бли [...]

Прочети още

България Иншурънс предоставя възможност на украинските граждани за допълнителна качествена здравна грижа

31 Март, 2022

ЗК България Иншурънс предоставя на украинските граждани, получили постоянна закрила и притежаващи удостоверение за временно пребиваване на територията [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555