Bulgaria Insurance

Отвъд традиционната здравна застраховка

date 6 Декември, 2019

Създайте превантивни условия, за да избегнете стреса и намалите отсъствията   

Най-добрите ни служители напускат. Това оплакване се споделя от притеснително бързо нарастващ брой организации. Причините за негативната HR тенденция са много, като една от тях е фаталната комбинация между променящите се очаквания на наетите спрямо работната среда, която често остава непроменена. Работодателите, които не вземат мерки, рано или късно плащат висока цена. Освен заплащането, от съществено значение за привличането и задържането на талантите е предлаганият от съответната компания пакет от придобивки. Около 60% от българите казват, че бонусите и придобивките са основен фактор, когато дойде моментът да приемат предложение за работа.

Мениджърите в Застрахователна компания България Иншурънс актуализират постоянно своето портфолио спрямо нарастващото значение на здравните придобивки и благосъстоянието на екипа. Резултатите за ползите от предоставяните от работодателя здравни придобивки на база направени проучвания от дружеството сочат, че се спестяват чести отсъствия от работа, разходи за болнични, тъй като служителите решават здравословните си проблеми по-бързо и са на работното си място.

През последното десетилетие изискванията за ефективност растат, а с тях и стресът. Работодателите трябва да знаят, че много здравни проблеми възникват въз основа на психологически дискомфорт, и вместо да се справят с последствията, е по-добре да създадат условия да не се стига до тях. В момента, в който служителите не могат да организират работата си и срещат ежедневни затруднения в изпълнението на задачите си, компанията започва да губи пари.

Организациите се налага да погледнат отвъд здравната застраховка, да разширят общото благосъстояние и да подобрят здравето на служителите си. Тези нови и нарастващи потребности са обхванати чрез специално разработените програми за подпомагане на служителите, предлагани от „България Иншурънс“ в партньорство с ICAS International. Те осигуряват необходимата подкрепа и насоки на служителите, за да им помогнат да се справят с проблемите, които оказват неблагоприятно отражение върху тяхното здраве, благополучие и ефективност на работното място – стрес, бърнаут, загуба на близък човек, проблеми в семейството или в работата. Това е деликатно балансиращо действие за работодателите: от една страна, осигуряване благосъстоянието на служителите на разумна цена и едновременно с това контролира нивото на разходите за привличане и задържане на таланти. Резултатът е поддържане на здравословен ритъм на бизнеса.

Разходите за придобивки се отплащат

В унисон с нарастващите потребности на клиентите за повсеобхватна грижа за здравето „България Иншурънс“ предлага и международни здравни планове – застрахователно решение, адаптирано за ключови служители, което предоставя на хората, работещи и живеещи в България, достъп до водещи световни специалисти и елитни лечебни заведения, съвременни медицински технологии, разнообразни методи за лечение в цял свят. „Здраве без граници“ обезпечава покрития от 500 хил. до 2,5 млн. евро на година, включващи широк спектър от разходи за болнично, извънболнично и онкологично лечение.

Навременната инвестиция в традиционни и новаторски придобивки работи в полза на задоволяването на широк спектър от индивидуални потребности на служителите. Когато оценяват значението на тези придобивки за здравето си и за спокойствието на своите семейства, те отвръщат с ангажираност, лоялност и производителност.

Алек Вучков, Сп. Мениджър, Ноември 2019


Вижте още...

„Застрахователна Компания България Иншурънс" АД покрепи Планинска Спасителна Служба

10 Април, 2024

В началото 2024 година „Застрахователна Компания България Иншурънс“ АД подкрепи Планинска Спасителна Служба. Дарението беше направено съвместно с наш [...]

Прочети още

ЗК България Иншурънс АД успешно премина одит по Система за управление на информационната сигурност в съответствие с изискванията на стандарт ISO/IEC 27001:2022

18 Март, 2024

През месец март 2024 година, "Застрахователна Компания България Иншурънс" АД премина успешно през ре-сертификационен одит по Система за управление на [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555