Bulgaria Insurance

Коледна мисия: Сбъдната мечта

date 19 Декември, 2016

Месец декември е време не само за равносметка, но по традиция е време за проява на човечност и доброта в името на светлия дух на Коледа.

Тази година Застрахователно дружество България чрез инициативата си Коледна мисия: Сбъдната мечта дари средствата, предвидени за корпоративни коледни подаръци на „Фондация за социална промяна и включване“, които да се използват за заплащане на таксите за последващо обучение във висши учебни институти на част от младежите, израснали без родителска грижа, включени в програмата „Дом Възможност“.

Това, което ни мотивира да инициираме Коледна мисия: Сбъдната мечта и чрез нея да подкрепим програма “Дом Възможност”, е вярата в бъдещето на българските деца и младежи, в тяхната амбиция и желанието им да направят тази голяма и най-важна крачка в живота – да постигнат мечтите си! Защото децата и младежите в България, израснали без родителски грижи, имат право на щастие, на възможност за развитие, на нормален и достоен живот. Те не бива да бъдат просто част от статистиката, проблем на бюрокрацията и затруднение за институциите – те са нашето бъдеще, а отговорност за благополучието им носим и самите ние,“ сподели изпълнителният директор Пламен Минков.

Към инициативата на компанията Коледна мисия: Сбъдната мечта! се присъединиха и всички служители на Застрахователно дружество България и за поредна година доказаха, че са не само отлични професионалисти, но и хора с големи сърца и съпричастни към проблемите на общността, в която работят и живеят.

Над 800 лева в подкрепа на каузата се събраха на станалия вече традиционен за компанията Коледен благотворителен базар за младежите от програмата „Дом Възможност“. Коледният благотворителен базар е една прекрасна традиция, която се е родила преди четири години и моментът, в който всички в офиса са в съвсем различно амплоа – като ентусиазирани доброволци, майстори на ръчно изработена украса, кулинари, продавачи, клиенти. Наред с различни коледни сувенири и ръчно изработени картички, служителите на ЗАД България предлагаха на колегите си домашно приготвени сладкиши, баници с късмети, сладка и още много кулинарни изненади.

Специални гости на благотворителния базар бяха и някои от младежите от програма „Дом Възможност”, които имаха възможност лично да се запознаят с хората, работещи в компанията, да поговорят с тях, да разкажат за себе си и за мечтите си.

А те имат много мечти и цели, за чието осъществяване се борят:

Иван иска да стане актьор: ”Първо искам да завърша гимназия – имам да наваксвам, но съм се заел със задачата. Досега нямаше как да уча – така се получи, че семейството ми нямаше възможност да се грижи за мен и останах на улицата. Сега съм записал две години за една, а след това искам да кандидатствам за актьор – готино е, влизаш в различни роли, срещаш много хора. А аз обичам хората. Кой знае, може да стана известен!”

Мартин пък мечтае да има собствена пекарна: ”Докато бях в програма ”Дом Възможност” се научих да меся – сега работя във фурна и живея самостоятелно. Мечтая да имам своя пекарна – може би някой ден ще успея да го постигна и ще мога и аз да давам шанс на младежи като мен, израснали без родителски грижи, да се научат да месят, да имат занаят.”

А Милен мечтае да има свое семейство: ”Искам да имам семейство. Откакто постъпих в програма “Дом Възможност” ми се случиха много неща и вече съм много по-сигурен какво мога да постигна – екипът на фондацията ми помогна да си намеря работа, която е подходяща за мен и която ми харесва. Срещнах и момиче, с което съм щастлив – нека мине още малко време, да си стъпя на краката, и живот и здраве ще предприемем следващата крачка. В моето семейство бяхме 13 деца, 9 от които родителите ми изпратиха по домове – в никакъв случай няма да позволя моите деца да израстват без семейство”.

Думите сами говорят за себе си…


Вижте още...

България Иншурънс със стабилен ръст на премийния приход за 2018

25 Март, 2019

За поредна година в сегмента здравно застраховане „Застрахователна компания България Иншурънс“ АД e сред лидерите на общозастрахователния пазар с 21% [...]

Прочети още

България Иншурънс: Официален партньор на конкурса „Мениджър на годината 2018“

14 Ноември, 2018

Светла Колева връчи специална грамота за висши постижения в мениджмънта на Данчо Данчев, Председател на УС на Дженерали Застраховане [...]

Прочети още
Login Search call
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555