Bulgaria Insurance

Коледна мисия: Сбъдната мечта

date 19 Декември, 2016

Месец декември е време не само за равносметка, но по традиция е време за проява на човечност и доброта в името на светлия дух на Коледа.

Тази година Застрахователно дружество България чрез инициативата си Коледна мисия: Сбъдната мечта дари средствата, предвидени за корпоративни коледни подаръци на „Фондация за социална промяна и включване“, които да се използват за заплащане на таксите за последващо обучение във висши учебни институти на част от младежите, израснали без родителска грижа, включени в програмата „Дом Възможност“.

Това, което ни мотивира да инициираме Коледна мисия: Сбъдната мечта и чрез нея да подкрепим програма “Дом Възможност”, е вярата в бъдещето на българските деца и младежи, в тяхната амбиция и желанието им да направят тази голяма и най-важна крачка в живота – да постигнат мечтите си! Защото децата и младежите в България, израснали без родителски грижи, имат право на щастие, на възможност за развитие, на нормален и достоен живот. Те не бива да бъдат просто част от статистиката, проблем на бюрокрацията и затруднение за институциите – те са нашето бъдеще, а отговорност за благополучието им носим и самите ние,“ сподели изпълнителният директор Пламен Минков.

Към инициативата на компанията Коледна мисия: Сбъдната мечта! се присъединиха и всички служители на Застрахователно дружество България и за поредна година доказаха, че са не само отлични професионалисти, но и хора с големи сърца и съпричастни към проблемите на общността, в която работят и живеят.

Над 800 лева в подкрепа на каузата се събраха на станалия вече традиционен за компанията Коледен благотворителен базар за младежите от програмата „Дом Възможност“. Коледният благотворителен базар е една прекрасна традиция, която се е родила преди четири години и моментът, в който всички в офиса са в съвсем различно амплоа – като ентусиазирани доброволци, майстори на ръчно изработена украса, кулинари, продавачи, клиенти. Наред с различни коледни сувенири и ръчно изработени картички, служителите на ЗАД България предлагаха на колегите си домашно приготвени сладкиши, баници с късмети, сладка и още много кулинарни изненади.

Специални гости на благотворителния базар бяха и някои от младежите от програма „Дом Възможност”, които имаха възможност лично да се запознаят с хората, работещи в компанията, да поговорят с тях, да разкажат за себе си и за мечтите си.

А те имат много мечти и цели, за чието осъществяване се борят:

Иван иска да стане актьор: ”Първо искам да завърша гимназия – имам да наваксвам, но съм се заел със задачата. Досега нямаше как да уча – така се получи, че семейството ми нямаше възможност да се грижи за мен и останах на улицата. Сега съм записал две години за една, а след това искам да кандидатствам за актьор – готино е, влизаш в различни роли, срещаш много хора. А аз обичам хората. Кой знае, може да стана известен!”

Мартин пък мечтае да има собствена пекарна: ”Докато бях в програма ”Дом Възможност” се научих да меся – сега работя във фурна и живея самостоятелно. Мечтая да имам своя пекарна – може би някой ден ще успея да го постигна и ще мога и аз да давам шанс на младежи като мен, израснали без родителски грижи, да се научат да месят, да имат занаят.”

А Милен мечтае да има свое семейство: ”Искам да имам семейство. Откакто постъпих в програма “Дом Възможност” ми се случиха много неща и вече съм много по-сигурен какво мога да постигна – екипът на фондацията ми помогна да си намеря работа, която е подходяща за мен и която ми харесва. Срещнах и момиче, с което съм щастлив – нека мине още малко време, да си стъпя на краката, и живот и здраве ще предприемем следващата крачка. В моето семейство бяхме 13 деца, 9 от които родителите ми изпратиха по домове – в никакъв случай няма да позволя моите деца да израстват без семейство”.

Думите сами говорят за себе си…


Вижте още...

ЗК България Иншурънс АД успешно разработи и внедри Система за управление на информационната сигурност в съответствие с изискванията на стандарт ISO/IEC 27001:2013

14 Юли, 2023

През месец март 2023 година, „Застрахователно дружество България Иншурънс“ АД успешно разработи и внедри Система за управление на информационната сигу [...]

Прочети още

Деветнадесет години ЗК България Иншурънс АД

16 Юни, 2023

Застрахователна компания България Иншурънс АД отбеляза своята 19-годишнина през месец април 2023 година. Развитието на компанията започва през 2004 го [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555