Bulgaria Insurance

ЗК България Иншурънс дари респиратор на МБАЛ Доверие – София

date 10 Ноември, 2020

Компанията се включи активно в борбата срещу коронавируса

Нов преносим респиратор за интензивни грижи на немската марка Dräger Oxylog 3000 получи екипът на МБАЛ „Доверие“ – София. Апаратът бе дарен от Застрахователна компания България Иншурънс, която е дългогодишен партньор на лечебното заведение.

Дарението е безвъзмездно и безусловно, и е предназначено за новосформираното звено за борба с Covid-19, след като ръководството на МБАЛ „Доверие“ обяви на 20-ти октомври, че се реорганизира, за да се включи в борбата за лечение на заразени с коронавирус.

От България Иншурънс съобщиха, че решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като ръководството на МБАЛ „Доверие“ – София им е споделило, че от м. май т.г., се търси възможност за закупуване животоспасяващата апаратура в условията на пандемия от Covid-19.

„В настоящата динамична обстановка на разпространение на COVID-19 в страната, като социално отговорна компания продължаваме усилията си да бъдем в максимална полза на нашите клиенти и партньори, на общността, в която живеем и работим. Ние винаги сме се стремили да бъдем съпричастни и считаме, че всяка помощ сега е от изключителна важност,“ сподели Николай Логофетов, Изпълнителен директор на ЗК България Иншурънс.    

„Радваме се, че успяхме да подпомогнем МБАЛ „Доверие“ и да осигурим част от необходимата им апаратура, за да могат да предоставят навременна и животоспасяваща грижа за тежко болните пациенти. Чрез дарението бихме искали да изкажем и нашата благодарност към всеотдайността на медиците и служителите на МБАЛ „Доверие“ и да подкрепим усилията им в условията на коронавирус епидемията“ – допълни Николай Логофетов.

„Това е един благороден жест от страна на нашите партньори от ЗК България Иншурънс. Дарението е навременно и необходимо, и решава донякъде проблемът с необходимата ни апаратура. Респираторът ще улесни работата на колегите в борбата с COVID-19. Благодарим за огромната им съпричастност към живота и здравето на хората и голямата им социална ангажираност", коментира д-р Димитър Гугутков, Изпълнителен директор на МБАЛ "Доверие" – София.

Екипът на „ЗК България Иншурънс“ АД следи внимателно кризисната ситуация и заявява своята готовност за дългосрочна подкрепа на здравния сектор, който е на първа линия в битката с пандемията. Във времена на непосредствена заплаха за здравето и живота, мисията на застрахователя е да бъде в полза на обществото, като предоставя адекватна застрахователна защита и помощ за справяне в новата ситуация.

Bulgaria Insurance

Вижте още...

„Застрахователна Компания България Иншурънс" АД покрепи Планинска Спасителна Служба

10 Април, 2024

В началото 2024 година „Застрахователна Компания България Иншурънс“ АД подкрепи Планинска Спасителна Служба. Дарението беше направено съвместно с наш [...]

Прочети още

ЗК България Иншурънс АД успешно премина одит по Система за управление на информационната сигурност в съответствие с изискванията на стандарт ISO/IEC 27001:2022

18 Март, 2024

През месец март 2024 година, "Застрахователна Компания България Иншурънс" АД премина успешно през ре-сертификационен одит по Система за управление на [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555