Bulgaria Insurance

Актуално: Нов облекчен режим за подаване на претенции в удобство на клиентите по застраховка

date 5 Април, 2022

Уважаеми клиенти,

Считано от 6-ти април 2022 г. се въвежда облекчен режим за подаване на застрахователни претенции по корпоративна здравна застраховка „България Здраве“. Претенции в размер до 500,00 лв. фактурна стойност по здравна застраховка „България Здраве“ ще бъдат обработвани без необходимост от представяне на оригинални финансови документи, като Застрахователят запазва правото си да изиска същите в случай на необходимост.

За Ваше удобство и улеснение на корпоративната страница на Компанията, може да свалите заявление за електронно попълване на претенцията или да подадете документи онлайн в Е-платформата за обслужване на клиенти, чрез индивидуалния си онлайн акаунт. Ако нямате такъв, то вие може бързо и лесно да се регистрирате в е-платформата чрез бутон "Регистрирай се"*.

За да се възползвате от облекчената процедура без оригинални финансови/платежни документи е необходимо допълнително към Претенцията и приложените документи да попълните, подпишете и изпратите ДЕКЛАРАЦИЯ към претенция за изплащане на застрахователно обезщетение в размер до 500,00 (петстотин) лева по здравна застраховка „БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ“.

ВАЖНО: Обръщаме внимание на нашите клиенти и партньори да вземат предвид някои технически изисквания от страна на Дирекция „Застрахователни претенции“, които да оптимизират процеса при обработването, както следва:

  • Изпращане на четливи копия на документите, като при сканиране на финансови/платежни документи - фактура с касова бележка, да не се закрива част от информацията, било то на фактурата или на касовата бележка
  • Преди сканиране, върху оригиналният екземпляр на касовата бележка/фактура/документ, застрахованото лице следва да запише: Предявено на …. (актуална дата) по претенция към „ЗК България Иншурънс“ АД.

При въпроси и необходимост от съдействие на Ваше разположение е нашият Център за обслужване на клиенти на телефон 0700 13 555, онлайн чатът на корпоративния сайт на Компанията, както и електронният ни адрес: office@bulgariainsurance.bg

*При проблем с онлайн акаунта си, моля пишете на имейл: support@bulgariainsurance.bg, за да може колегите от Дирекция ИТ да ви съдействат.

Bulgaria Insurance

Вижте още...

Актуално: Нов облекчен режим за подаване на претенции в удобство на клиентите по застраховка

5 Април, 2022

Считано от 6-ти април 2022 г. се въвежда облекчен режим за подаване на застрахователни претенции по корпоративна здравна застраховка „България Здраве [...]

Прочети още

България Иншурънс предоставя възможност на украинските граждани за допълнителна качествена здравна грижа

31 Март, 2022

ЗК България Иншурънс предоставя на украинските граждани, получили постоянна закрила и притежаващи удостоверение за временно пребиваване на територията [...]

Прочети още
Login Search call EN
Вход за клиенти Вход за партньори Вход за лечебни заведения
24/7 Център за обслужване на клиенти +359 700 13 555